2022-10-02 185 浏览
之前疫情严峻既时候,都尽量少出街,多数叫外卖,外卖食得平野多,都会想试下贵些特别些既菜式! 今次就试呢间马拉菜。我地叫了佢3款𩠌: 去骨海南鸡(半只),马来咖喱牛腩,巴东牛肉。先讲海南鸡,卖相一望已经觉得好靓仔,整齐肉多,配汁都系平时见到的3款,一款辣,一款姜蓉,一款黑色酱汁鸡肉滑而多,肉不会韧,亦不觉得太油,有2,3块青瓜片作为配搭,可去走腻感。马来咖喱牛腩,本来我都比较少食辣,老公会食多一点,但这个辣我还可以食少少,咖喱味道丰富,相信是有落香料去煮,不会是普通平价咖喱饭的咖喱味道。少食辣的我都不自觉食多少少。而巴东牛肉亦值得一赞。本来都觉得辣的东西不会食太多,但呢味真的食完想再食,牛肉好淋易咬,酱汁好入味,而且味道好夹。辣得来仍会想再放入口再食! 这道菜是意料之外地好食!综合3道菜都好有水准,价钱2百几,但外卖又想有特色,这间真系唔错! 👍付款后都不用等好耐便可拿走!见佢堂食环境亦衞生整洁,堂食外卖都系唔错选择!

付款后都不用等好耐便可拿走!
见佢堂食环境亦衞生整洁,堂食外卖都系唔错选择!
巴东牛肉
海南鸡半只