2023-02-28 189 浏览
今日去开太子 柏树街呢边有间越南菜嘅嘢食 月乔正宗越南汤粉🇻🇳 睇完门口嘅餐牌都几吸引 就决定入去试吓啦🤓 坐低睇餐牌 店员就俾咗QR code我哋自己落单啦 见到佢嘅捞檬同埋汤粉都有好多选择 同埋小食都好吸引呀🤩 好快拣好咗就落单噜😬 椰汁红豆冰跟餐叫 椰汁香甜 红豆有成大半杯😍 同埋煮得岩岩好 唔错😋 冻奶茶跟餐 茶味浓 都几香😌 招牌火车头汤粉 $65呢个招牌火车头汤粉真系唔错👍🏻 上枱嘅时候个汤真系热辣辣 仲有好多唔同嘅牛 牛丸、肥牛、牛展、同埋牛腩 全部都系大大件又厚身 肥瘦适中 牛展同埋牛腩都煮得好腍软 好好食😋 河粉正常唔会太油 呢个汤粉煮得出色又好多肉 真系几抵食👍🏻 香烤猪扒捞檬 $56呢个猪扒量真系好多呀😍 猪扒烤得香口 但又唔会令到啲肉变得好干身 食落口仲有汁同埋系好容易就咬开 好食呀😬 檬粉加咗酸酸甜甜嘅汤汁 一啖一啖好开胃 好味😋 香茅鸡翼 $32鸡翼煎得香脆 外面干身但系咬开仲有肉汁👍🏻 大大只又多肉 好抵食😬 越式法包 $42呢个越式法包我大推😍 真系好好食!法包入面嘅馅可以自己拣猪牛鸡扎肉都有 今次我就拣咗鸡扒 鸡扒煮得非常好 鸡肉好滑又入味 法包烤得

坐低睇餐牌 店员就俾咗QR code我哋自己落单啦

香烤猪扒捞檬

香茅鸡翼 $32
香茅鸡翼

越式法包 $42
呢个越式法包我大推😍 真系好好食!法包入面嘅馅可以自己拣猪牛鸡扎肉都有 今次我就拣咗鸡扒 鸡扒煮得非常好 鸡肉好滑又入味 法包烤得香脆 呢个记得一上枱就要即刻食 好好食😋
越式法包

整体嚟讲 呢间月乔正宗越南汤粉 食物质素唔错 店员服务态度好 越式法包真系好好食 一定会再嚟食呀😬
招牌火车头汤粉
香烤猪扒捞檬