2023-04-16 134 浏览
同朋友放工由旺角行到长沙湾谈心, 行到一半有D肚饿, 见到呢间越南野门口都有人排队, 咁我地就去试下门口都有人排队, 不过唔系等左好耐, 大约5分钟就有位餐牌主要都系食越南汤粉, 另外都有D其他既小食餐厅仲要用QR code落单, 好方便我叫左个鸡丝扎肉捞檬, 朋友就叫左个火车头汤河黎到个份量好多, 感觉好抵食黎到既时候个鸡丝仲系热热地, 呢样野几好, 因为平时食个D捞檬通常D鸡丝都冻晒硬晒唔好食呢到个檬粉系凉既, 但系D鸡都系热热地, 咁D鸡黎到就唔系硬晒, 好食好多另外扎肉都好弹牙, 好食朋友个火车头汤河, 入面有牛肉, 牛丸, 牛展同牛腩不得不赞既系个牛展, 系超淋, 真系阿婆冇牙都食到, 仲要好香, 比100分个牛展牛腩相对上就无咁淋, 但系有好香既牛味汤底都系好香既牛骨汤, 加埋香料既味真系好似系越南食紧咁呀另外小食我地叫左个米纸卷, 同埋一碟菜米纸卷个份量好多, 好大碌, 黎到个阵真系惊食唔晒呀点酸辣汁食, 个口感好丰富, 食到好香既香草味, 一啖咬落去成个口都系料性价比超高另外我地再叫左杯柠茶同青柠梳打, 就正正常常啦总括黎讲呢间野既味道好好, 份量超大, 好岩平时几个人
门口都有人排队, 不过唔系等左好耐, 大约5分钟就有位

餐牌主要都系食越南汤粉, 另外都有D其他既小食

餐厅仲要用QR code落单, 好方便

我叫左个鸡丝扎肉捞檬, 朋友就叫左个火车头汤河
黎到个份量好多, 感觉好抵食

另外扎肉都好弹牙, 好食

朋友个火车头汤河, 入面有牛肉, 牛丸, 牛展同牛腩
牛腩相对上就无咁淋, 但系有好香既牛味
汤底都系好香既牛骨汤, 加埋香料既味真系好似系越南食紧咁呀

另外小食我地叫左个米纸卷, 同埋一碟菜
米纸卷个份量好多, 好大碌, 黎到个阵真系惊食唔晒呀
性价比超高

另外我地再叫左杯柠茶同青柠梳打, 就正正常常啦

总括黎讲呢间野既味道好好, 份量超大, 好岩平时几个人黎食饭
性价比超高, 下次会再黎帮衬
2023-04-14