2019-05-28 104 浏览
佢个价钱其实同返大陆食海底捞差唔多,但好食过海底捞。而且服务有旧香港街坊𠮶种热情,我觉得想食高质打边炉唔使返大陆,呢间几揪得。未食嘢之前会有杯细细嘅梅子汁,几好饮,for开胃嘅。叫咗个鸳鸯锅,一边系四川麻辣,一边系沙嗲。个四川麻辣锅个味好似海底捞嘅牛油麻辣,又冇咁油,几好。但系最好味居然系沙嗲汤底,几surprised. 佢呢个沙嗲好食到唔使点豉油。 By the way,佢个豉油都用海鲜豉油,鲜甜嘅,几揼本。之后会有专人服侍,送上调味品各样,畀你自己整𠮶调味酱。叫咗个竹蔗茅根,一罂够两个人饮。几清甜,非常能够消解到火锅𠮶种浓味。叫咗碟响铃,个响铃系即叫即炸,上到枱都仲系热。食落去同普通酒楼响铃果然唔同,有咬口好多,而且𠮶种面筋味浓啲。个黑毛猪好好呀,厚切嘅。摆咗喺汤入面好耐都唔老,有猪味,食得出同普通猪只唔同。好掂。𠮶煎午餐肉真系好食到攞命。。。佢又系即叫即煎,同养心殿一样。但系佢呢间啲午餐肉厚好多,份量多好多。上到枱都仲系劲热,食到好满足。咬落去,入面真系有猪肉一梳梳。个手打四宝丸劲靓呀!!!我初时以为手打系讲下,点知食落去真系好弹牙。佢弹牙到𠮶种质感系好似起晒胶嘅虾滑,掉落水煮熟
未食嘢之前会有杯细细嘅梅子汁,几好饮,for开胃嘅。

之后会有专人服侍,送上调味品各样,畀你自己整𠮶调味酱。

咬落去,入面真系有猪肉一梳梳。

个手打四宝丸劲靓呀!!!我初时以为手打系讲下,点知食落去真系好弹牙。佢弹牙到𠮶种质感系好似起晒胶嘅虾滑,掉落水煮熟咗𠮶种质感。有一种好新鲜,好高质嘅感觉。 特别系墨鱼丸,真系有好香墨鱼味。

我好少咁写咁多字,今次真系好满足,同时好感触。 好有可能要移民啦,好唔舍得香港呀。 食下食下嘢,好感触
,因为我一定会好挂住香港嘅嘢食 ( or everything )。
老板要加油呀,继续整咁好食嘅嘢,我会挂住呢度㗎!
2019-05-26
  • 炸响铃