今次发掘到呢间小店,归功于肥仔👏🏽👏🏽 因为实在太思乡,食果阵俾d想像力就已经系泰国其实前后我哋食过2次呢日,而佢地亦都 #只限外卖🥡 #不设堂食‼️#泰式猪肉炒河 🍳➰炒得非常有镬气🍳 唔会太甜,辣辣地,而且仲有菇、蔬菜🥬 热辣辣食一流👍🏽呢间嘅🍡🍢 #串烧 #超级好食 一定必叫!➰今次叫咗 #烧鸡肾 、 #烟肉金菇🥓、 #烧猪肉丸 ➰个猪肉丸完全同泰国食嘅一样味道,𝐎𝐌𝐆 🔥🔥➰鸡肾唔干好爽见,唔会好像𡁻橡筋咁😩➰烟肉金菇非常juicy,唔干➰#烧班兰面包 🍞🥯外脆内软嘅厚面包,涂上好creme劲香班兰酱,好正(但怕甜嘅就要考虑下)🥗#青木瓜沙律➰几款里面较逊色,个汁唔够酸同辣,食到底冇汁🤷🏻‍♀️ 肥仔话今次要趁热食,所以担櫈仔露天食,好彩就快食完先落雨,认真够浪漫💕另外上次食嘅 #蚝蛋🦪 非常够蚝,而且仲好好味,但今晚仲有下场,下回再介绍!💁🏽‍♀️非常直得推荐中意食泰菜嘅朋友仔试吓🙋🏽‍♀️

#泰式猪肉炒河 🍳

呢间嘅🍡🍢 #串烧 #超级好食 一定必叫!
➰今次叫咗 #烧鸡肾 、 #烟肉金菇🥓、 #烧猪肉丸
➰个猪肉丸完全同泰国食嘅一样味道,𝐎𝐌𝐆 🔥🔥
➰鸡肾唔干好爽见,唔会好像𡁻橡筋咁😩
➰烟肉金菇非常juicy,唔干

🥗#青木瓜沙律
➰几款里面较逊色,个汁唔够酸同辣,食到底冇汁🤷🏻‍♀️

💁🏽‍♀️非常直得推荐中意食泰菜嘅朋友仔试吓🙋🏽‍♀️
  • 泰式猪肉炒河