2024-03-25 3630 浏览
如名題,真係好多人去買。食店開6pm, 我6:30pm去到,佢已經講話清緊what’s app d單,宜一刻落order最快8pm先拎得。但我見既然甘多人食,我點都要試下,所以都照落order。因為店主唔識睇中文,所以門外會有張紙仔俾你落單,只需寫上食物編號及聯絡電話,再交給店主,佢哋就會幫你排單,到煮好咗之後佢會打俾你叫你拎得,唔使自己企喺度呆等👍🏻店外面,有啲枱仔同膠凳,有啲人會選擇開枱,喺嗰度門口食飯,而我就決定外賣。我叫咗兩個炒飯,加一個炒菜加一個炸蠔餅,全部味道都中上。雖然冇特別嘅擺盤,只係用外賣盒裝住,但都食得出原汁原味嘅泰國菜👍🏻重點係佢嘅價錢十分平民,絕對冇獅子開大口👍🏻

如名題,真係好多人去買。
外卖自取
一間要等1-2小時嘅泰菜外賣店,大家都好奇,究竟值唔值得等?好唔好味?等我先來個結論:值得一試👍🏻今次只點了Pad Thai 和招牌泰式蠔餅,各有特色,唔覺得有驚豔嘅感覺,但以這個價錢這個質素,係有水準的。兩公婆用心經營,對食材有堅持,烹調方法亦有講究,食物質素拍得住連鎖泰菜館。會再幫襯,下次試吓其他招牌菜蠔仔蛋 $80 ✅✅✅✅如果本著潮式煎蠔餅來品嘗,好可能你會失望,因為完全兩回事。餅底比較薄,炸得香脆,使用新鮮蠔肉是其賣點,沾上泰式甜酸醬,味道不錯的。泰式炒金邊粉 $55 ✅✅✅用料十足,金邊粉夠煙韌,鍾意佢甜味比較少,辣味足夠,味道有層次。而且相對少油,唔會覺得好油膩雖然值得一試,但有幾樣野需要注意‼️1️⃣ 等候時間超長,晚上7-8點係最繁忙,等上1-2小時絕對不是容易,所以記緊要預先whatsapo/電話落單2️⃣畢竟是外賣店,要考慮路程,就算揸車🚗,其實拎到番屋企都已經凍晒,再翻熱其實都會影響風味

蠔仔蛋 $80 ✅✅✅✅

泰式炒金邊粉 $55 ✅✅✅

泰式炒金邊粉

雖然值得一試,但有幾樣野需要注意‼️

2024-03-06
用餐时段
2024-01-24 5085 浏览
話說呢次嘅食評,我去咗間好有風味嘅泰國店試吓。首先,啱啱好起錯身嘅我點咗蠔仔蛋,一上檯就聞到陣陣煎蛋香,啖啖蠔仔嘅鮮味,真係惹味過癮。另一邊廂,泰蘆筍煙肉卷真係正👍!外層嘅煙肉帶點鹹香,啃一口下去,爽口嘅蘆筍就喺口中爆發嘅汁水,我哋講嘅滿足feel嚟㗎啦!再嚟,那個炒雜菜粉絲,簡直就是韓泰合璧嘅好味道。炒得火候剛好,每條粉絲都包裹住廚師嘅用心,咬落去又香又滑,一叮那口,過癮!飯後甜品,我揀咗燒麵包班蘭醬,呢個就普通咗少少,甜得嚟又單一,食多幾口就有啲膩。不過!泰式炒飯嘅話,真係一定要讚吓!每粒飯都似乎講緊故事咁,配搭得宜嘅入味雞肉,夾雜住泰式香料嗰種香噴噴,邊食邊都差啲忘記咗我喺香港,唔係泰國街頭㗎!總之,呢趟泰式飯局,係一場「味」動心弦嘅旅程,最啱同三五知已分享。就算唔飛得咁遠,我哋都可以喺家門口捉到泰國嘅味道,揼嘅一個👌正!

2023-12-25 3459 浏览
早幾日食唔飽想搵下長沙灣有冇串燒宵夜無意中就發現左呢間泰式小店食完已經完全愛上😂今日聖誕節餐晚餐完全唔得🥲老公即刻就話要再黎食宵夜大蝦炒金邊粉 $55我宣布呢碟係我係香港食過最好食嘅pad thai!!佢嘅味道平衡得好好 同係泰國食嘅真係有得揮本身兩個人share 食完忍唔住再叫多左一碟 😂燒雞中翼 $12呢個失色左少少 略嫌個調味唔夠仲有呢啲前幾日食嘅🤣豬肉湯河$48又係好地道 係船河湯底好足料 有豬肉片肉丸同通菜另外串燒有雞肉$12 蝦餅$18 豬肉丸$12 豬腍肉$12其實全部都好好食不過雞肉同豬腍肉最surprise到我雞個調味最正 而豬腍肉就勁juicy真心好正 會keep住黎😋😋
早幾日食唔飽想搵下長沙灣有冇串燒宵夜
無意中就發現左呢間泰式小店
食完已經完全愛上😂
今日聖誕節餐晚餐完全唔得🥲
老公即刻就話要再黎食宵夜

大蝦炒金邊粉 $55
我宣布呢碟係我係香港食過最好食嘅pad thai!!
佢嘅味道平衡得好好 同係泰國食嘅真係有得揮

其實全部都好好食
不過雞肉同豬腍肉最surprise到我
雞個調味最正 而豬腍肉就勁juicy

真心好正 會keep住黎😋😋
👉🏻蠔仔蛋🦪 ($80) 同潮式的蠔餅texture完全唔同,似蠔仔🦪煎雞蛋🍳,大份係大份,但如果想試蠔餅的就可略過🤣👉🏻泰蘆筍煙肉🥓卷 ($12)E間的串燒都係必推,特別係e個蘆筍卷😚出面鹹香的煙肉🥓包住多汁💦的蘆筍,一啖一滿足😍👉🏻炒雜菜粉絲 ($60) 有d似韓式,但更加有火氣同香口,想叫菜就叫佢就啱😌👉🏻燒麵包班蘭醬 ($10)一般,少少🤏🏻太甜 👉🏻泰式炒飯 ($50)另一個必推,炒飯粒粒分明又入味,即使係普通的雞肉🐓炒飯都唔輸出面出名餐廳的水準🤤P.S: 記得先wts/tel 落單,唔係食飯時間等起碼1個鐘以上🥱
👉🏻蠔仔蛋🦪 ($80)

👉🏻泰蘆筍煙肉🥓卷 ($12)
E間的串燒都係必推,特別係e個蘆筍卷😚
出面鹹香的煙肉🥓包住多汁💦的蘆筍,一啖一滿足😍

👉🏻炒雜菜粉絲 ($60)
有d似韓式,但更加有火氣同香口,想叫菜就叫佢就啱😌

👉🏻燒麵包班蘭醬 ($10)
一般,少少🤏🏻太甜

👉🏻泰式炒飯 ($50)
P.S:
記得先wts/tel 落單,唔係食飯時間等起碼1個鐘以上🥱
2022-05-24 3446 浏览
📍 I'm Thai (長沙灣)長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖又係成日食既😆😆店舖係求奇點隔離,可以兩間野食都食曬☺️☺️im Thai 係由一對泰國夫婦開,主打外賣,會有啲枱同凳俾你坐係路邊食,什有泰國街頭風味,佢既串燒即叫即燒😋😋👉 肉碎生菜包💰50😋😋😋😋/5肉碎既辛香味香氣十足 ,味道夠曬香濃惹味,生菜夠清爽可口👍🏻👍🏻🫡💰 泰式炒通菜💰50😋😋😋😋/5通菜唔會過油,而且調味岩岩好😃😃👉燒雞脾💰25😋😋😋😋/5雞脾燒至雞皮香脆,但入面仲有汁,雞肉都可保持嫩滑,雞脾又夠大隻🫡🫡回頭: yes ,食物質素好!已經回頭不下十次,好似置身係泰國街頭咁🌟🌟#kermit食在長沙灣

📍 I'm Thai (長沙灣)
長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖

👉 肉碎生菜包
💰50

💰 泰式炒通菜
💰50
😋😋😋😋/5
通菜唔會過油,而且調味岩岩好😃😃

👉燒雞脾
💰25

#kermit食在長沙灣
2021-06-11 4103 浏览
無意中在網上平台發現這間小店,原來老闆有多年鑽研雕刻雕花經驗,將水果雕花得非常精緻,其中將芒果雕刻成玫瑰花瓣,用上糯米飯作為蛋糕餅底,成為手雕芒果糯米飯蛋糕一早whatsapp店主預訂蛋糕,一般店主會自由設計款式,亦都可以問店主參考圖片預訂超重量級, 只需$300大約兩磅,好抵食芒果一啲都唔酸,甜甜的飯質柔軟,另有椰汁配上!椰汁只有1小兜不太足夠。不建議留隔日吃,飯質明顯變硬了注意⚠️糯米飯蛋糕太重量級了~必須留肚吃或多人吃!始終飯底不像海綿蛋糕般。推介抵食好味其實這店是一間賣泰國串燒小食、主食麵飯的。應該不多人知有這特別的蛋糕🎂

超重量級, 只需$300大約兩磅,好抵食

芒果糯米飯蛋糕

芒果一啲都唔酸,甜甜的
飯質柔軟,另有椰汁配上!椰汁只有1小兜不太足夠。
不建議留隔日吃,飯質明顯變硬了

推介
抵食好味

2021-05-11
庆祝纪念
母亲节
2021-05-14 2196 浏览
I’m Thai 𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕔𝕒𝕜𝕖 𝕥𝕙𝕒𝕥 𝕞𝕒𝕕𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕣𝕚𝕔𝕖🇹🇭🥭🍚𝙄𝙛 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙥𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙡𝙤𝙤𝙠𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙩𝙤 𝙮𝙤𝙪, 𝙮𝙤𝙪 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙧𝙞𝙘𝙠𝙚𝙙! 𝙃𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙚𝙥 𝙞𝙣𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙞𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙪𝙣𝙜 𝙎𝙝𝙖 𝙒𝙖𝙣, 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙝𝙖𝙗𝙗𝙮-𝙡𝙤𝙤𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙪𝙘𝙠 𝙨𝙝𝙤𝙥 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙨 𝙖𝙪𝙩𝙝𝙚𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙, 𝙨𝙤𝙪𝙥𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧𝙨 𝙛𝙧𝙤𝙢 6𝙥𝙢 𝙤𝙣𝙬𝙖𝙧𝙙𝙨. 𝙄𝙩𝙨 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙘𝙤𝙢𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙬𝙤 𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧𝙨 𝙤𝙛 𝙜𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙢𝙞𝙡𝙠 𝙞𝙣 𝙗𝙚𝙩𝙬𝙚𝙚𝙣, 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙮𝙤𝙪 𝙖𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙚𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙧𝙖𝙨𝙩 𝙗𝙚𝙩𝙬𝙚𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙛𝙩 𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤𝙚𝙨. 𝙏𝙤𝙥
I’m Thai

🇹🇭🥭🍚𝙄𝙛 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙥𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙡𝙤𝙤𝙠𝙨 𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙖 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙩𝙤 𝙮𝙤𝙪, 𝙮𝙤𝙪 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙧𝙞𝙘𝙠𝙚𝙙! 𝙃𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙚𝙥 𝙞𝙣𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙞𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙪𝙣𝙜 𝙎𝙝𝙖 𝙒𝙖𝙣, 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙞𝙨 𝙖 𝙨𝙝𝙖𝙗𝙗𝙮-𝙡𝙤𝙤𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙪𝙘𝙠 𝙨𝙝𝙤𝙥 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙨 𝙖𝙪𝙩𝙝𝙚𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙, 𝙨𝙤𝙪𝙥𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧𝙨 𝙛𝙧𝙤𝙢 6𝙥𝙢 𝙤𝙣𝙬𝙖𝙧𝙙𝙨. 𝙄𝙩𝙨 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙘𝙤𝙢𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙬𝙤 𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧𝙨 𝙤𝙛 𝙜𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙛𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙥𝙞𝙚𝙘𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙢𝙞𝙡𝙠 𝙞𝙣 𝙗𝙚𝙩𝙬𝙚𝙚𝙣, 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙮𝙤𝙪 𝙖𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙚𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙧𝙖𝙨𝙩 𝙗𝙚𝙩𝙬𝙚𝙚𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮 𝙧𝙞𝙘𝙚 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙛𝙩 𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤𝙚𝙨. 𝙏𝙤𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙬𝙤 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙡𝙤𝙤𝙠𝙞𝙣𝙜 𝙧𝙤𝙨𝙚-𝙨𝙝𝙖𝙥𝙚𝙙 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙤 𝙨𝙪𝙧𝙥𝙧𝙞𝙨𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙥𝙚𝙤𝙥𝙡𝙚 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙥𝙚𝙧𝙘𝙚𝙞𝙫𝙚 𝙞𝙩 𝙖𝙨 𝙖 𝙩𝙮𝙥𝙞𝙘𝙖𝙡 𝙢𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙘𝙖𝙠𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙥𝙡𝙖𝙮𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙖𝙣𝙮 𝙤𝙧𝙙𝙞𝙣𝙖𝙧𝙮 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮 𝙨𝙩𝙤𝙧𝙚𝙨.💛🌹❤️🧡

(Thai people in the store speak fluent cantonese

1️⃣ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐬𝐭𝐢𝐜𝐤𝐲 𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐇𝐊𝐃 𝟑𝟎𝟎🥭🍚
2021-03-25 3025 浏览
1.炒金邊粉有得揀配豬、牛、雞,我揀左牛比平時食開嘅偏濕,唔夠鑊氣,佢無好多配料例如芽菜、花生碎。感覺似一個普通嘅濕炒牛肉河,無泰式嘅香味2. 小食:蝦餅蝦餅係點雞醬有種好特別嘅香料味,唔知係來自個醬定係個蝦餅會令人有想追落去嘅感覺好食2.小食: 串燒雞肉有好多唔同嘅香料味,好入味,唔會得死咸味肉質普通,唔算特別滑口
1.炒金邊粉
有得揀配豬、牛、雞,我揀左牛

2. 小食:蝦餅
蝦餅係點雞醬
有種好特別嘅香料味,唔知係來自個醬定係個蝦餅
會令人有想追落去嘅感覺
好食

2.小食: 串燒雞肉
有好多唔同嘅香料味,好入味,唔會得死咸味
肉質普通,唔算特別滑口
2021-02-26 3047 浏览
新年後得閒d, lunch  打個電話問問呀fa 得唔得閒 一句ok 我又拿拿聲去搵材料比佢突擊考試泰式汕尾蠔沙律佢用熱水灼熟咗D 蠔 , 加上自己調配既配菜同醬汁, 加上幾粒泰國腰果配菜+腰果+汕尾蠔....香得嚟酸酸辣辣加上腰果同蠔既飽滿......sorry !我唔識形容 , 有d 李兆基既feel 青背籠大蝦兩食本灣大蝦搭埋個汁, 清甜又辣 , 食一個白灼蝦頭少少咸味 , 好開胃不過買咗太多蒜炸泥鯭好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨泰式花甲湯我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣呀花就簡簡單單整呢一個湯 , 簡單幾樣配菜就帶出花甲既鮮甜 , 酸酸地又夾住香茅味 , 成餐汽水都無叫過

好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨

我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣

题外话/补充资料: 等都係值既 ,好在一早打電話夾下時間先唔洗等甘耐 其實連埋d 配菜一叉食係最好味 , 話晒用料真係好足又花心機
2021-02-20
等候时间
45 分钟 (堂食)
  • 海鮮
2021-02-23 1086 浏览
新年後得閒d, lunch  打個電話問問呀fa 得唔得閒一句ok 我又拿拿聲去搵材料比佢突擊考試泰式汕尾蠔沙律佢用熱水灼熟咗D 蠔 , 加上自己調配既配菜同醬汁, 加上幾粒泰國腰果配菜+腰果+汕尾蠔....香得嚟酸酸辣辣加上腰果同蠔既飽滿......sorry !我唔識形容 , 有d 李兆基既feel 青背籠大蝦兩食本灣大蝦搭埋個汁, 清甜又辣 , 食一個白灼蝦頭少少咸味 , 好開胃不過買咗太多蒜炸泥鯭好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨泰式花甲湯我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣呀花就簡簡單單証呢一個湯 , 簡單幾樣配菜就帶出花甲既鮮甜 , 酸酸地又夾住香茅味 , 成餐汽水都無叫過
新年後得閒d, lunch  打個電話問問呀fa 得唔得閒
一句ok 我又拿拿聲去搵材料比佢突擊考試

好香蒜油味 ,成條外脆內軟 , 魚頭到尾食淨少少骨

我不負責任問題, 掉低就走咗去 , 唔記得我老細唔食得辣
2021-02-20
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 師傅發板
2021-02-01 2078 浏览
一解思鄉愁❤️𝐈’𝗺 𝐓𝐡𝐚𝐢 🇹🇭 芒果糯米飯🔻上次介紹過呢間小店嘅串燒+炒河🔻清心寡慾咗幾日,淨飲湯水好鬼肚餓🙈今日𝗹𝗼𝗼𝗽 𝗳𝗯見到 I’M THAI話有芒果糯米飯食,即問肥仔會唔會出九龍,買盒嚟食下🙄🙄 肥仔要拎低敏奶俾媽媽,所以都買到嚟食(最後今個月嘅最後1日都買到,好開心🥳)🥭#芒果糯米飯🍚🥥 $𝟮𝟬➰細細盒20蚊,糯米飯鹹鹹地,夠正宗!糯米好軟糯,唔會好似平時果d放耐咗會硬硬地➰芒果可能唔太當造,始終都係「差d」➰如果再多d椰奶就仲正,仲好有心思將椰奶整到一粒粒魚子醬咁👏🏽👏🏽👏🏽就算𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗較難食到嘢,都可以食到,好開心👯👯🇹🇭 I’M THAI (長沙灣) #只限外賣 📍長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖
一解思鄉愁❤️𝐈’𝗺 𝐓𝐡𝐚𝐢 🇹🇭 芒果糯米飯

🔻上次介紹過呢間小店嘅串燒+炒河🔻

🥭#芒果糯米飯🍚🥥 $𝟮𝟬
➰芒果可能唔太當造,始終都係「差d」

就算𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗較難食到嘢,都可以食到,好開心👯👯

🇹🇭 I’M THAI (長沙灣) #只限外賣
📍長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖
  • 芒果糯米飯
今次發掘到呢間小店,歸功於肥仔👏🏽👏🏽 因為實在太思鄉,食果陣俾d想像力就已經係泰國其實前後我哋食過2次呢日,而佢地亦都 #只限外賣🥡 #不設堂食‼️#泰式豬肉炒河 🍳➰炒得非常有鑊氣🍳 唔會太甜,辣辣地,而且仲有菇、蔬菜🥬 熱辣辣食一流👍🏽呢間嘅🍡🍢 #串燒 #超級好食 一定必叫!➰今次叫咗 #燒雞腎 、 #煙肉金菇🥓、 #燒豬肉丸 ➰個豬肉丸完全同泰國食嘅一樣味道,𝐎𝐌𝐆 🔥🔥➰雞腎唔乾好爽見,唔會好像𡁻橡筋咁😩➰煙肉金菇非常juicy,唔乾➰#燒班蘭麵包 🍞🥯外脆內軟嘅厚麵包,塗上好creme勁香班蘭醬,好正(但怕甜嘅就要考慮下)🥗#青木瓜沙律➰幾款裡面較遜色,個汁唔夠酸同辣,食到底冇汁🤷🏻‍♀️ 肥仔話今次要趁熱食,所以擔櫈仔露天食,好彩就快食完先落雨,認真夠浪漫💕另外上次食嘅 #蠔蛋🦪 非常夠蠔,而且仲好好味,但今晚仲有下場,下回再介紹!💁🏽‍♀️非常直得推薦中意食泰菜嘅朋友仔試吓🙋🏽‍♀️

#泰式豬肉炒河 🍳

呢間嘅🍡🍢 #串燒 #超級好食 一定必叫!
➰今次叫咗 #燒雞腎 、 #煙肉金菇🥓、 #燒豬肉丸
➰個豬肉丸完全同泰國食嘅一樣味道,𝐎𝐌𝐆 🔥🔥
➰雞腎唔乾好爽見,唔會好像𡁻橡筋咁😩
➰煙肉金菇非常juicy,唔乾

🥗#青木瓜沙律
➰幾款裡面較遜色,個汁唔夠酸同辣,食到底冇汁🤷🏻‍♀️

💁🏽‍♀️非常直得推薦中意食泰菜嘅朋友仔試吓🙋🏽‍♀️
  • 泰式豬肉炒河
  • 燒雞腎
  • 燒豬肉丸
2021-01-13 1425 浏览
今次呢間老闆係泰國人夫婦,鋪面細,堂坐要坐街邊或外賣,食物即叫即整,因此要預留足夠時間等侯。門口有餐牌,紙仔同筆,只要寫低食物編號就可以交給老闆落單。❤️生菜包,可以選擇豬肉或雞肉,調味恰當❤️菠蘿炒飯,配料十足,略嫌炒飯唔夠鬆散❤️串燒,全部可以散買,咁就可以買多幾款試,最好食係酸香腸。🍽️I'm Thai長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖回頭指數:😋😋😋😋/5

❤️生菜包,可以選擇豬肉或雞肉,調味恰當
❤️菠蘿炒飯,配料十足,略嫌炒飯唔夠鬆散

🍽️I'm Thai
長沙灣東沙島街171-175號富華閣地下E號舖

回頭指數:😋😋😋😋/5
2021-01-13
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
  • 酸香腸
  • 生菜包
2020-10-03 3095 浏览
唔知大家因為疫情冇去幾耐旅行呢我就一年冇去過旅行啦以前一年最顛試過去三次曼谷飲飲食食按下腳我依家本護照封咗塵啦🤢今日去咗一間長沙灣嘅泰國小店買外賣返去食之前見過傳媒介紹所以專登去試一試鋪面細淨係做外賣門口有Menu落單寫紙仔寫號碼就可以兩位老闆都係泰國人泰國夫婦基本廣東話都係聽得明就算走花生蝦轉雞肉都聽得到嗌左六七樣嘢等20分鐘就可以拎得速度非常快好鍾意佢嘅鳳爪沙律個孫汁跳得幾好配上足夠嘅芫荽洋蔥味道清新豬頸肉就真係有少少失望烤得比較乾 醃料味道唔出唔知有冇醃過蠔餅就唔好諗住係潮式蠔餅 佢可以係叫做蠔仔煎蛋 豪仔數量多唔孤寒 佢個辣肉碎生菜包可以揀雞肉或豬肉調味恰當唔泰辣 幾啱香港人口味本身想試佢嘅辣肉碎煎蛋炒飯但佢煮錯咗俾咗泰式豬肉飯我 呢一個餸就真係唔太識欣賞個汁落得太多粉 味道得蒜蓉味Pad Thai 份量足唔會好似泰國街邊小食食完唔飽嘅感覺姐嗰度呢度價錢親民有興趣嘅朋友都可以試吓㗎
唔知大家因為疫情冇去幾耐旅行呢

唔會好似泰國街邊小食食完唔飽嘅感覺姐嗰度

呢度價錢親民有興趣嘅朋友都可以試吓㗎

2020-09-26
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
  • 鳳爪沙律
  • 辣肉碎生菜包