2024-11-17 1971 浏览
今日出黎新蒲岗纯粹食个晏,行过都唔知佢门面系咁,侧边睇以为系发型屋。入到去已经俾收银个柜吸引住,放满哂酥皮挞同酥皮布甸包。口味好多,选择困难症嘅你一定搞唔掂😂我冇喺店入面影相,因为都多人喺度唔方便。店入面仲有个位置供蝴蝶酥同曲奇客人自行试食,试左啱自己再买正装。蝴蝶酥好松脆,牛油味好出,睇返呢间饼店用嘅系金筒牛油。蝴蝶酥仲好食过某酒店嘅,价钱上差不多。我同老公全部一人一半,食完都饱饱地,饭都唔使食。伯爵麻糬挞个茶味唔算好突出不过都唔差,酥皮放左一晚再翻焗都仲好脆口,亦唔系好甜,呢个可以一试嘅。鸡蛋布甸包好正,因为未试过佢嘅产品,所以一定会买原味试下。佢个包外围都系用酥皮做。一样,翻焗都好松脆。最欣赏佢个炖蛋,好滑仲要有云呢拿籽!呢个必吃。最后深色有珍珠嘅系珍珠奶茶味嘅都好好食,茶味浓,佢比麻糬挞𠮶个茶味更浓更突出。翻焗左珍珠变得怪怪地,但都冇影响成个包嘅口感,呢个好值得试,钟意茶味嘅一定食佢。总括黎讲呢家饼店好值得黎睇下,佢嘅产品好多元化,价钱亦都合理。佢都有好多开心果味嘅野食。最近食得太多开心果甜品喇,试下其他野都俾左唔少惊喜我,呢间绝对值得回头回购👍

2024-11-14
外卖自取