2020-02-03
新一年买野准备煮返餐大餐,系元朗买好野,行过对面,见到呢间零丁门面几得意,就走左入去食野,平时真系好少经过呢头。吉列猪扒汤面 (HKD 33) 香浓猪骨汤底,真系好浓味,望落有油,但饮落一D都唔油腻,而且真系好似人地食拉面D猪骨汤咁,一啖面一啖汤好正而我地拣左菠菜面,我第一次食,其实菠菜面又唔会真系有菠菜味,但系感觉上比普通面更加有营养,重点系呢到转菠菜面同乌冬等等都唔洗加钱,33蚊一个面真系好抵食,而且面底份量都好足够黑松露鲜肉煎饺 6只 (HKD 60) 配 是日无味精老黄瓜三豆猪骨汤睇落价钱好似唔算好平,但对比之前有食过其他饺子店黎讲,再配埋碗自家无味精汤,性价比真的唔差佢地呢到饺,真系粒粒好饱满,D肉系爆晒咁济,黑松露味唔少,肉嫩多汁,而且佢地真系煎得好香脆,果然真系专卖饺子的地方而且佢地既老黄瓜猪骨汤真系冇味精,味道唔会好淡冇味,好有住家Feel蒜泥白肉 (HKD 35)见到佢MARK住推荐,咁岩又口痕想食,就试试佢地既蒜泥白肉佢地既蒜泥白肉面头会铺左好满既花生碎、芫茜、葱蒜等等,总之成个都好浓味,辣油辣酱既辣度适中,不算非常辣,亦不会太BB辣,辣度比较适合我唔系经常食辣既人
吉列猪扒汤面 (HKD 33)
蒜泥白肉 (HKD 35)
见到佢MARK住推荐,咁岩又口痕想食,就试试佢地既蒜泥白肉
佢地既蒜泥白肉面头会铺左好满既花生碎、芫茜、葱蒜等等,总之成个都好浓味,辣油辣酱既辣度适中,不算非常辣,亦不会太BB辣,辣度比较适合我唔系经常食辣既人,整体都好食,都会系下次再点之选
流心咸蛋鲜虾饺 3只 (HKD 28)
我地特登再打包左呢款流心咸蛋鲜虾饺返屋企食,因为咁岩见到佢做紧推广28蚊3只,就好想试!
佢呢只饺系炸,外卖会另外装起D咸蛋酱,唔会直接淋比你,返到屋企D饺子都仲系脆卜卜,但唔知系咪咸蛋黄酱放左一阵唔够新鲜热辣,系屋企食比较唔流心,但味道都好咸蛋,饺子入面除左有虾肉,仲有菜系入面,整体食落唔会好济,都好推荐呢款饺子!
豆浆 (HKD 8)
我地叫左2杯冻豆浆,豆浆入口唔会好涩又唔会好甜,甜度刚刚好而且够晒冻