2020-03-12
今日动物园放工之后同An鸭揾好野食😋~谂起之前想去沙田间beans但揾极都揾唔到......😟于是谂不如去九龙湾间beans啦!点知又系揾左好耐先揾到间野😟😟!原来系渣哥对面,diffexxx唔识串果个旧位~可能因为放工时间,所以要稍为排左一阵队,大约10分钟左右🕑。入去之前有店员帮我地探体温,睇黎都非常严谨既防疫措施。我同An鸭决定叫两个主菜share食,分别系「蕃茄肉酱温泉蛋意大利长通粉」🍝同「慢煮烧烤汁手撕猪薄饼」🍕 。首先第一道上既菜系长通粉。呢道菜我觉得就一般,无咩特别之处🤨。反而后上果个簿饼好好食👍🏻👍🏻👍🏻虽然佢面头有一大堆不必要既草(我试过,好难食,同个簿饼完全唔夹),但个簿饼本身好好食,d猪肉🐖同肉汁满满咁系个簿饼度,超好味~我建议如果人多可以叫一个share,每人一旧咁!饭后甜品我地叫左「Caramel Banana Waffle 」,个样比我地想像更靓又大份📸,我最钟意食个焦糖香蕉,另外有一旧疑似雪糕既物体,一问之下原来系吉士😮!另外个甜品仲跟左2款酱,黑色系甜既、白色系酸既,但由于我觉得就咁食已经好好食,所以冇加酱。饮品方面,我会另外再系「我想和你无所事事」果边
饮品方面,我会另外再系「我想和你无所事事」果边再写~但可以留意番,只要食beans既all day meun 再叫「我想和你无所事事」既饮品系可以减$8🤤🤤🤤