2019-06-23
突然好想食鱼生饭,揾下近近地马鞍山边度有得食,就见到呢间西日fusion菜。果日lunch time岩岩开始无咩人一入去即刻有位坐。铺头整体比较暗几有feel。睇menu鱼生饭都有几款花多眼乱,但要食梗系食尽佢叫左最多种样果款!鱼生饭未到就到左茶碗蒸、味噌汤同中华沙律,原来成个set包埋,我本身都劲钟意食茶碗蒸同饮味噌汤,呢个set满足哂我三个愿望!茶碗蒸上枱仲烫手热辣辣,唔好以为一路兴住食到尾会熟得泻会鞋口,系由头滑到尾入口即溶,而且好香木鱼味!唔系跟set都想再encore😍到主角鱼生饭,鱼生新鲜鲜甜,最surprise反而系个醋饭,食落醋味比之前食过既鱼生饭出,但出得黎又唔会抢左鱼生既鲜甜味,反而仲互补令成碗饭更加鲜味!我相信净饭都可以食多碗🤣真心未食过咁好食既醋饭,成件事事半功倍!讲讲下又心郁郁想食多次啦😍