2024-03-15 286 浏览
我地一家第一次嚟尖沙咀呢间酒楼食饭,我哋全家加埋亲戚嚟食,包左一围。叫咗10人晚餐,都几抵食!!😝芝士焗龙虾乌冬龙虾份量多,望落去可能有两只切开咗嘅龙虾,肉质比较弹牙,芝士味好浓,龙虾冇调味,都系靠芝士味,好彩芝士味够浓!瑶柱蛋白炒饭好多粒瑶柱,有菜、蛋白、肉,都几好食,同埋10个人食唔晒,因为好大碟洋葱蒸扇贝第一次试洋葱配扇贝,两者都几夹,扇贝好大粒,比普通扇贝大☺️浓汤鸡煲翅好耐冇食过鱼翅,呢个系真嘅鱼翅,仲有落咗鸡汤,味道都几唔错👍🏻冇偷工减料薯仔炒牛肉粒薯仔🥔切细左,煎香埋,加埋切细牛肉粒,甜甜地,炒到好惹味半只烧鸡烧鸡皮好脆,份量大,我地10个人食两转都食唔晒,而且啲肉好有咬牙,好味🤤牛肉杂菜煲牛肉份量多,有菜心、虾米,菜心系最多,汤都好好饮,清新黑椒炒圣子黑椒味好浓,圣子份量多,好惹味,仲好大份,每人起码可以食2-3条👍🏻👍🏻

芝士焗龙虾乌冬

瑶柱蛋白炒饭

洋葱蒸扇贝

浓汤鸡煲

薯仔炒牛肉粒
薯仔🥔切细左,煎香埋,加埋切细牛肉粒,甜甜地,炒到好惹味

半只烧鸡

牛肉杂菜煲
牛肉份量多,有菜心、虾米,菜心系最多,汤都好好饮,清新

黑椒炒圣子