2024-08-07 2557 浏览
星期五既晚上,被社交平台吸引,决定嚟试呢间炭烧鳗鱼店,无谂过香港都会有炭烧鳗鱼,仲要百零蚊有交易。抱住要排队嘅心态,我哋一行三人七点前就嚟攞飞,都好彩中枱排第二张。但佢铺面都几细,系8月既酷热天气底下等位,真系要有超凡嘅意志力。好彩大约半个钟内已经到我哋,嚟之前睇openrice post讲既态度差,上菜混乱,又唔系好觉。可能有心理准备上菜慢,所以反最先嚟既白烧鳗鱼重有种咁快既?!既感觉白烧鳗鱼入口好脆,但无味既? 原来要自己加盐😝。加咗就完美哂相反,老公叫嘅蒲烧鳗鱼,可能有酱汁,少咗脆皮既感觉底下反而比较一般。本身谂住要等好耐,所以叫咗一堆串烧嚟试。 比较推介嘅有:鸡肾,鸡软骨同羊肉串唔推既有:五花腩 - 应该唔系五花腩,而系一粒肥膏隔一粒瘦肉,有食一半掉一半嘅感觉牛舌 - 个汁好怪免治鸡软骨肉棒串 - 好松散嘅肉饼鸡皮 - 好硬食后感系我会为咗白烧鳗鱼饭再嚟,但要冬天先。佢个冷气完全唔冻。我同朋友食到面无表情,只想快d走(朋友话可能佢就系想你快走😝)不过,真心赞佢个白烧鳗鱼饭既❤️。食完已经推荐比其他人,但就冬天先啰😝

唔推既有:

牛舌 - 个汁好怪

免治鸡软骨肉棒串 - 好松散嘅肉饼

鸡皮 - 好硬

炭火白烧鳗鱼饭(大)
蒲烧鳗鱼饭(大)
烧鸡肾
烧鸡软骨
炭烧五花腩串
羊肉串
免治鸡软骨肉棒串
炭烧牛舌串
烧鸡皮
炭火白烧鳗鱼饭(大)
烧鸡肾
羊肉串