2021-07-03 913 浏览
Happy Friday 相约左旧工友一齐见个面食下饭. 佢地话揾到一间隐世小店要试下. 我一睇个location. 都心知大镬xdd,  真系水记呢! 因为以前成日都会行过呢头. 行过觉得好香. 但望过入面印象中系相当迫. 不过朋友既然一心想试. 就一于奉陪!7:30pm左右去到. 刚好满座. 如我所讲. 劲迫. 如果系呢个疫情下. 其实我都好惊呢d餐厅. 因为真系太迫. 好似好高风险而且好嘈. 想倾计既朋友就唔好考虑呢度!4个人叫左6个𩠌. 正常size , 唔会话好细碟. 最推荐一定系蚝饼啊. 佢唔系传统一块块形式. 佢系一粒粒咁炸. 热辣辣好脆口. 蚝唔会有臭味. 坚好食! 我地专叫热气野. 仲叫左碟椒盐鲜鱿. 呢个都一样超香口. 不过上面炸蒜就淋左d. 扣左分! 当然唔少得炒通菜. 呢个都赞. 好有镬气! 朋友们钟意食辣. 叫左个水煮牛. 不过不失. 因为冇薯粉垫底. 争少少! 另外再叫左个泰式虾沙律同烧鱿鱼(土鱿系) . 都唔错!其实食物唔差. 平又抵.不过环境真系好一般 . 坐得唔舒服. 希望下次平日黎会好dd~~

而且好嘈. 想倾计既朋友就唔好考虑呢度!

2021-07-02