2023-11-26
有网民称为最好食嘅卡邦尼意粉,仲要主打手工意粉!简单舒服嘅装修,除咗卡位仲有一张吧枱,出面亦有露天座位。⭐️记得一定要预先book枱,餐厅社交平台有显示WhatsApp电话提供book位,千其唔好Walk in,餐厅亦不接受Walk in,超full Booking 喔⭐️👓自家制龙虾汁蟹肉手工宽面条 $178果然系手工意粉,明显质感唔同比较烟靭,不过手工宽面条嘅质感再烟韧一点。龙虾汁好香浓稠,挂汁高,正常适当份量蟹肉,如果钟意食重口味浓味,呢个会啱你👍🏻面头黑色系块多士👓卡邦尼手工圆粗面 $138卡邦尼蛋汁好似瀑布咁多,包住哂每条意粉,佢只用蛋汁,冇用奶油,所以有别于平时外间重忌廉汁。手工圆粗面比平时意粉更弹牙,有蛋香。用上烟腩肉而不是烟肉片,不过个人就觉得比较多肥膏位🤣有好有唔好!👓忌廉明太子配手工圆粗面 $138好多亦好重嘅明太子和忌廉汁,其实味道唔差嘅,不过对比起其他菜式就觉得稍为普通,冇太大特点😓👓红菜头北海道带子意大利饭带子大粒厚肉 正😋意大利饭吾算硬,虽然系红菜头红色底,但完全唔会有任何草腥味,反而好creamy有芝士碎,好食!👓意式香草肉丸配羊奶芝士汁 $58是全猪肉丸,睇
简单舒服嘅装修,除咗卡位仲有一张吧枱,出面亦有露天座位。
👓自家制龙虾汁蟹肉手工宽面条 $178
面头黑色系块多士
👓卡邦尼手工圆粗面 $138
👓忌廉明太子配手工圆粗面 $138
👓红菜头北海道带子意大利饭
👓意式香草肉丸配羊奶芝士汁 $58
是全猪肉丸,睇食评话肉丸好食 的确唔错晒😋饱满香口而且个酱汁好特别,有少少忌廉汁嘅感觉但其实系羊奶芝士汁
可以叫肉丸意粉,或者小食净肉丸都吾错
👓抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
如果唔钟意抹茶嘅人就只有另一款甜品-布朗雪山 可以选择,甜品款式的确比较少。除咗意粉 呢个巴斯克蛋糕系餐厅另一个招牌,中间有一层厚麻薯增添层次,抹茶味都几浓 ,creamy好香芝士味,值得一试,呢个份量价钱质素好合理👍🏻
👓黑糖鲜奶米麻糬 $52
鲜奶底,有黑糖味不过主要都系重鲜奶,米麻糬质感好得意 冇平时麻薯甘厚,薄身少少用饮管都啜到