2007-09-01 13 浏览
稻菊都算系一间几常去0既日本餐馆.可能自己钟意o答番杯, 而佢地亦系小数肯入优质清酒0既日本餐馆之一, 所以谂起日本菜, 稻菊会系考虑之一.我第一次去新稻菊都三四年前(以前半岛都有间稻菊,后来执左) , 比我0既感觉当然环境舒适啦, 况且坐VIP 房,更觉优越.天妇罗唔使讲, 招牌菜, 用料新鲜, D粉唔会好似出面一般0甘一旧旧, 赞.其他铁板牛肉, 鱼生亦算上等之作, 尤其新鲜拖罗, 渣小, 入口即溶.我一向食日本菜比较小食鲍鱼, 因为总系觉得同中式煮法有差异,但试过佢0地0既石几煮鲍鱼,我即时改观,口感烟勒, 唔错.今次贴张图,系0系最大间VIP 房影0既, 0个晚一行七人, 仲开左支"银河铁道", 唔系卡通片, 系要雪到好似思乐冰饮0既酒