2018-09-17
最近同事话尖沙咀亚士厘道有间性价比极高既午市Omakase ,所以就约埋我一齐去!位置都非常方便唔难揾,餐厅装潢以木为主,浓浓既日本风情出哂黎呢!师傅系正宗日本人,说话亲切可爱,可以好放松咁enjoy !前菜系冷盘墨鱼仔配上酸酸既酱汁,墨鱼非常爽口,呢个酱汁我好中意,酸酸地好开胃!之后就系菜碗蒸口感非常嫩滑!然后就到我期待既寿司部分!金目鲷寿司油脂含量适中 鱼肉细腻深海池鱼寿司油脂厚实,用火枪烧过后,油脂更丰富甘甜,入口质感爽,透有淡淡既鲜甜带鱼寿司我第一次食带鱼,轻轻烧过既带鱼增加左质感同油脂香味,鱼肉味道较清!左口鱼寿司 质感较结实,新鲜爽口,我好中意师傅系上面放左少少辣萝卜,味道层次更丰富!赤贝寿司赤贝味道鲜甜,肉质好脆嫩,啖啖弹牙,师傅既刀工仲好令!海胆杯师傅好重手落左好多海胆,海胆甘甜不涩,味道浓厚,质感非常细滑 我最爱❤食完寿司,就可以饮鱼汤,鱼汤味道浓郁,汤底浓到变左奶白色,完全无腥味!甜品就系豆腐雪糕,豆腐雪糕我一向都好中意,清甜得黎唔会过甜,雪糕质地柔滑 👍🏻呢道性价比极高,所有食材都从日本空运过黎,完全同系日本食既无分别呢!
师傅系正宗日本人,说话亲切可爱,可以好放松咁enjoy !
然后就到我期待既寿司部分!
油脂含量适中 鱼肉细腻
赤贝味道鲜甜,肉质好脆嫩,啖啖弹牙,师傅既刀工仲好令!