2019-03-29
经openrice book位,呢间真系比较难book,试左几次终于食到啦,一行4人叫左3个main同一个小食share。餐厅系田园风,令人觉得好warm好relax。3个main叫左日本带子黑松露意大利饭、香辣意式茄酱蟹肉长通粉配松叶蟹棒同埋北海道软壳蟹配黑松露意大利粉,小食就叫左小食拼盘。先讲小食拼盘,入边包含芝士条,BBQ汁鸡翼,甜薯条,芝士葱饼。鸡翼我冇食到。芝士条够脆又拉丝。芝士葱饼味道好似葱油饼,中间有少少芝士,都唔错。最令我有惊喜系果甜薯条,见到果心仲系紫色,够脆又好足薯味,好好味。主食方面,先讲果日本带子黑松露意大利饭,佢饭系正宗偏硬身,米心未透果种意大利饭,所以中意食好淋既朋友应该唔会好中意。果汁好creamy,好浓黑松露味,饭既口感又岩我食,所以果饭令我好满意。至于北海道软壳蟹配黑松露意大利粉,因为都系叫黑松露既关系,所以同果饭果味道太似,食到有D漏,味道方面系好好,只系太相似,朋友都觉得叫错左,唔应该叫D甘似既野一齐食。因为另外两个主食太似食到有D漏,呢个香辣意式茄酱蟹肉长通粉配松叶蟹棒完全起到中和作用。微微辣既酱汁可以解到腻,而且每条长通粉都索哂汁,好好食。整体
整体黎讲,佢铺头细细座位唔多,D野食又好出色,所以都明点解甘难book,食完都觉得真系要黎试下,D野食好有水准,服务正常,会推介。