2021-09-09 236 浏览
东大街多餐厅,你又食过几多间呢?不如等我介绍下呢间中西式餐厅可以食到海南鸡饭又食到鹅肝多士,认真多元化又好食菜式如下 吉列猪扒定食 鹅肝多士 海南鸡饭 福建炒饭配海胆海南鸡饭 系鸡皮滑有弹性 肉质香而嫩滑 另附一客清鸡汤,油饭,黑酱汁本身海南鸡已经好够味,点少少黑酱汁味道会更丰富 油饭好香粒粒分明食到淡淡香茅味道小食鹅肝多士 好豪气,一份竟然有4大件 配上烘脆既多士片鹅肝入口即溶,浓而软滑既重油香口感同脆多士型成强烈对比 但又配合得天衣无缝咖哩猪扒定食 用上厚身猪拱用日式吉列方式炸脆,厚切既猪扒好有肉汁,个外层面衣好脆好香口浓郁既港式咖哩汁用黎配吉列猪扒一样咁好食 福建海鲜炒饭,入面有带子粒,青豆碎,虾仁,炒得爽身粒粒分明够饭香又美味,最夸张系有一件海胆可以咁豪华食炒饭真系无谂过咁样配搭评分8/10平均消费$300南駅筲箕湾筲箕湾东大街59-99号东威大厦13号地舖
可以食到海南鸡饭又食到鹅肝多士,认真多元化又好食
菜式如下 吉列猪扒定食 鹅肝多士 海南鸡饭 福建炒饭配海胆
小食鹅肝多士 好豪气,一份竟然有4大件 配上烘脆既多士片
浓郁既港式咖哩汁用黎配吉列猪扒一样咁好食
福建海鲜炒饭,入面有带子粒,青豆碎,虾仁,炒得爽身粒粒分明

评分8/10
平均消费$300