2022-01-01 179 浏览
每次行过太子呢边,见到呢间餐庞都会比佢个霓虹灯同型格既装修吸引,今日咁啱经过,见到lunch冇咩人,所以就入去试试。原来呢间餐厅系食泰国菜架!真系同我平时印象中既泰国餐厅好唔同,而且仲有手工啤同埋cocktail嗌添,都几适合同朋友聚会。✨椰子鸡汤车仔面呢款lunch可以自选面底同三款𩠌,我就叫左河粉、牛丸、肥牛、猪颈肉。椰子鸡汤呈奶白色,因为有放车厘茄同香茅既关系,饮落酸酸地,有淡淡既椰子香气。𩠌方面份量都几多,不过除左牛丸就冇咩特别啦,牛丸好弹牙,有好浓郁既牛肉味。最特别既系呢到既河粉,系泰国河粉黎架,比我地平时食开既粗好多,而且呈半透明既状态,好弹牙有咬劲!✨蜜糖西柚梳打有得拣少甜所以就拣左少甜,甜度啱啱好,加埋西柚味既酱,少少苦得黎好fresh!顺带一提,呢到既店员好nice,所以食饭都食得好开心!

✨椰子鸡汤车仔面

✨蜜糖西柚梳打

顺带一提,呢到既店员好nice,所以食饭都食得好开心!