2023-11-07
黑木亭居酒屋系一间日式餐厅,呢度嘅食物真系令人赞叹。我今次嚟食咗佢哋嘅几款招牌菜,包括生蚝、带子海胆青瓜卷同澳洲和牛火锅。首先话生蚝,呢度嘅生蚝新鲜弹牙,鲜甜迷人。佢哋提供咗好多唔同嘅生蚝选择,可以俾客人按自己嘅口味拣选。我试咗几款生蚝,每一只都好新鲜,食落去爽脆又滋味浓郁,真系好正!另外,我亦嚟试咗佢哋嘅带子海胆青瓜卷。带子好鲜美,质感好细致,同海胆一齐卷埋青瓜,口感好爽口。味道方面,带子同海胆嘅鲜甜味道完美融合,再加上青瓜嘅清爽,真系一个好平衡嘅组合。绝对系一个值得推荐嘅菜式!最后,话澳洲和牛火锅。黑木亭居酒屋嘅和牛质素一流,肉质鲜嫩多汁。佢哋嘅火锅汤底亦都好鲜美,可以带出和牛嘅鲜甜味道。同埋佢哋提供嘅配料同蘸酱都好丰富,可以搭配出各种不同嘅口味。食完一碗澳洲和牛火锅,真系令人回味无穷。总括而言,黑木亭居酒屋嘅食物质素高,味道出色。如果你钟意生蚝、带子海胆青瓜卷同澳洲和牛火锅,呢度绝对系你嘅首选!