2024-02-05 35 浏览
寻日收工揾到间日式餐厅🍴装修非常和风,好似飞咗去日本🇯🇵环境好chill,店员都好nice😛我点咗个日式A5和牛汉堡set,先讲下重点嘅日式A5和牛汉堡🍔,每一口咬落去,都感受到嫩滑多汁嘅和牛肉,真系好似喺天堂行走🧚🏻‍♀️真系叫人爱不释手啦!接下嚟个煮牛肉配西京酱,呢个系正嘅开胃菜啦!煮牛肉咁嫩,同埋同西京酱嘅搭配真系一流🔝咁滑嫩入口即溶,令人咁满足🤤昆布汤真系绝配✅汤底鲜味浓郁,豆腐滑滑嫩嫩,昆布嘅味道又带返淡淡嘅海鲜风味,整碗汤都系好平衡!每一口都带你飞去日本嘅感觉✈️而茶碗蒸系传统日本甜品,好简单嘅外观下面藏住咁多嘅美味🫦蛋液绵密细滑,同埋蒸蛋白𠮶层鲜嫩,真系咁多层次好食😚甜品系朱古力蛋糕🍫每一口都系咁浓郁嘅朱古力味,令你嘅味蕾跳舞!朱古力蛋糕嘅滑顺口感真系不得了,一试就爱上啦💕