2011-08-17 889 浏览
突然又想食pizza同炸鸡,想叫芝脆鸡但外卖唔送过来,于是就叫左mr.big!同男朋友两个人食一个$128大批套餐包括:1)一个大批2)小食一客/炸鸡两件3)焗饭/意粉一客4)饮品/餐汤两客/蒜蓉包pizza叫左大和风情,是厚批真系好厚,馅料有洋葱,菠萝,火腿,加倍芝士,配上千岛酱汁好喜欢呢个pizza,一来个批真系够厚!好咬口;二来材料又多新鲜三来芝士既不会过多又不会太少,刚刚好铺在薄饼上,香浓芝士味,一点都不觉腻!但系一个好大既错误就系,pizza盒个盖痴实左pizza上面d料同芝士,仲要痴到实一实,搞到d料甩晒,要自己将d芝士同馅料摆返上pizza上面由于我地唔要饮品或者蒜蓉包,换多左两件鸡,所以总共有4件其实外卖炸鸡黎讲,佢都算keep到够热够脆(大家都知外卖KFC鸡送到来d鸡已经冻晒,皮变到腍晒,鸡肉仲会变到鞋烚烚)但Mr. Big炸鸡的鸡皮虽然keep唔到刚刚炸好时果种100%脆,但都keep到7,8成,不错不错鸡肉亦都好鲜嫩多汁,不过送到来时d鸡油已经浮晒出黎,同埋略嫌咸左少少!最后就系烟三文鱼焗饭,温度保持得好好,但一打开个盖就见到个饭标晒油材料好多咁样铺晒o系面,除左
突然又想食pizza同炸鸡,
想叫芝脆鸡但外卖唔送过来,于是就叫左mr.big!
同男朋友两个人食一个$128大批套餐
包括:
1)一个大批
2)小食一客/炸鸡两件
3)焗饭/意粉一客
4)饮品/餐汤两客/蒜蓉包

pizza叫左大和风情,是厚批
大和风情批
真系好厚,馅料有洋葱,菠萝,火腿,加倍芝士,配上千岛酱汁
炸鸡
由于我地唔要饮品或者蒜蓉包,换多左两件鸡,所以总共有4件
其实外卖炸鸡黎讲,佢都算keep到够热够脆
烟三文鱼焗红米饭
材料好多咁样铺晒o系面,除左有大量烟三文鱼,仲有好多蟹柳同狮子狗
但系个饭冇乜三文鱼味,唔够香,反而系d红米几香!
我食过芝脆鸡的烟三文鱼焗饭,那个好吃多了.....
不过呢个足料焗饭都收货抵赞既!

最推介系个pizza,有时候材料越简单,越食得到最香醇既pizza味,特别系钟意食芝士的朋友们!
2011-08-15
等候时间
60 分钟 (外卖送餐)
大和风情批
  • 大和风情pizza