2018-11-22
有次搭车经过太子“旺角警署”旁酒吧街,已留意到「Channel 3」好多顾客,即被吸引住视线,上网睇睇知道系一间集酒吧+餐厅于一身,主打西班牙菜嘅酒吧餐厅,心谂之后一定会帮衬。估唔到今晚好友约食饭倾计,就正正订咗「Channel 3」,果然系知己好友呀⋯哈哈!准时七点到达已见有好多客人,酒吧餐厅地方唔算好大,但胜在环境舒服、气氛一流。无论长长嘅吧枱、高低用餐饮嘢枱,每个角落都睇到两角嘅大电视荧幕,超贴心周到。服务方面亦要一赞,无论饮嘢用餐,都亲切有礼,系酒吧餐厅难得一见!饮品种类及选择固然多,连食物都一样多㖞!餐厅除主打西班牙菜外,其实仲有好多唔同国家菜式选择,真真正正tapas bar & restaurant。入座先嚟香辣胞脆片小吃,伴以酸酸甜甜酱一齐食,无论佐酒或餐前小食,都令我食唔停口。<< Mojito >>~ 卖相相当吸引,杯顶嘅半圆冰球,令呢杯Mojito有画龙点睛感觉,简直唔舍得佢溶。~ 贯彻Mojito薄荷+青柠+Rum嘅清新鸡尾酒,调配得好好饮。<< Ice Lemon Tea >>~ 因好友临时通知饭
<< Mojito >>
<< Ice Lemon Tea >>
~ 因好友临时通知饭后要OT,唯有滴酒不沾。其实除了酒精饮品,非酒精类亦有好多选择,就嚟一杯冻柠茶啦⋯哈哈!
<< 蓝芝士汁烟熏鸡肉苹果沙律 >>
~ 独特嘅蓝芝士香+熏香味浓嘅烟鸡肉,配上清新苹果&沙律菜,出奇地夹又特别,一个好好食、好开胃嘅沙律。
<< 意大利地道凯撒Pizza >>
~ 一个清新健康嘅凯撒Pizza,薄饼面布满新鲜沙律生菜,加上香浓芝士、烟鸡肉等饀料,再加上饼底又焗得好香脆,有创意又好食。
<< 巴塞隆拿海鲜炒饭 >>
~ 西班牙菜必食之一嘅海鲜炒饭,海鲜种类丰富,成只碟咁大又爽口嘅大虾,又有青口、蚬肉、鱿鱼唔同鲜味海鲜、唔同口感,混合微辣入味炒饭,超好味!
一间位置方便,好饮好食又有气氛嘅酒吧餐厅,下次再同班friends一齐较啱channel,嚟「Channel 3」再饮再食过!