2014-01-27
平时去重庆大厦我都系去另一间叫新德里既餐厅, 因为好似个一间比较多人熟识。今日, 去完Happy hour 个外国朋友佢话有一间印度餐厅想带我去试下, 咁地两个女仔就真系胆粗粗行左去重庆大厦。去重庆大厦其实有一个大家应该要知既规则, 就系你要知道自己想去边一间餐厅, 而唔系去到门口比一班人冲埋黎时慢慢谂。如果 你知自己想去边, 只要讲个餐厅名出黎, 咁就会有专门为你开路, 带你坐lift, 唔会出现你推我撞既情况。我地行到去门口, 有一班人冲黎时, 我地第一时间指指我地想去个间餐厅既代表, 其他人就即时散开, 我地就被带到去坐lift去taj mahal既地方, 上去前仲比左一张vip card我地, 食野有9折, 姐系唔需要加一。去到我地坐左系细房, 睇睇menu都真系几多野食, 我地叫左2个nam bread, 一个garlic nam, 一个普通nam。朋友话呢到既羊好食, 而我又系羊肉fans, 所以谂到唔需要谂就点左个羊, 之后再点多一个咖哩鸡。等野食既时间都几耐… 佢送左一碟好得意既薄脆黎比我地食, 好香口, 好野味, 不过有少少辣。但就算佢辣, 因为佢太好食, 我都真系忍
去到我地坐左系细房, 睇睇menu都真系几多野食, 我地叫左2个nam bread, 一个garlic nam, 一个普通nam。朋友话呢到既羊好食, 而我又系羊肉fans, 所以谂到唔需要谂就点左个羊, 之后再点多一个咖哩鸡。 等野食既时间都几耐… 佢送左一碟好得意既薄脆黎比我地食, 好香口, 好野味, 不过有少少辣。但就算佢辣, 因为佢太好食, 我都真系忍唔住一啖两啖食哂去。 老板见我地食完个薄脆都一阵但仲未上main, 又请我地食多一碟薄脆 嘻~~ 仍然系忍唔到口, 一直食食食~
上main同nam啦! Garlic nam 其实冇咩garlic 味, 一般; 而普遍nam 同garlic nam冇分别, 不过份量都几大。
咖哩羊肉呢, 比我想像中较 “稀”, 唔太辣, 点起Nam bread黎食唔错! D 羊肉呢真系好软身, 好入味, 唔会起渣, 真系食唔停口!
咖哩鸡都系比较“稀”, d鸡都系好滑好好食!
唔好讲笑, 我系不断咁食, 食同食, 但胃口好细, 好快就饱, 但饱都想继续食搅到之后饱到想呕…..
下次再黎重庆大庆, 我会选择黎呢到, 因为人少d而且野食好味d!如果大家平时只去新德里, 不防揾一餐试下TAJ MAHAL CLUB