2019-01-08 428 浏览
其实已经饮过好几次comebuy tea!发觉每次都无失望,所以经常介绍朋友去帮衬!介绍十个朋友,十个都话好饮!我估Comebuy Tea全港分店都系有呢啲一条条柱嘅磨茶机! 睇落好有气派,亦有一份专业感~ 另外右下角蓝色个部其实系萃茶机,原理我谂好似咖啡机咁,以较短嘅时间提取到茶嘅色香味!部机会好似蒸气火车咁喷啲蒸气出黎,都几专业架!我叫左杯桂花乌龙黑糖Q 半糖正常冰 $33首先个茶底真系好香好浓厚,相信就系萃茶机嘅功劳,唔会比啲冰沟淡左茶香,仲带有好轻微嘅苦味,个人黎讲完全accept到!虽然饮过几次都有饮到少少茶粒,可能有人会觉得影响口感,但我反而觉得系真材实料嘅表现!另外每一啖都有清香嘅桂花味,饮落好舒服!黑糖Q = 黑糖晶球 Exactly 系咩我真系答你唔到但系由于本身黑糖Q 已经有甜味,杯茶半糖就真系岩岩好,唔好比甜味盖过茶香味!黑糖Q食落嘅口感系界乎大菜糕同椰果中间!口感好唔错!以呢杯茶嘅质&量黎讲,$33蚊可以话系好抵饮!平时是但一间台式饮品店叫杯珍珠奶茶都$25-30啦!加多几蚊饮杯好饮嘅其实好值得!

我叫左杯桂花乌龙黑糖Q 半糖正常冰 $33

黑糖Q = 黑糖晶球
Exactly 系咩我真系答你唔到
黑糖Q食落嘅口感系界乎大菜糕同椰果中间!口感好唔错!

2019-01-01
  • 桂花乌龙黑糖Q