2009-12-28
是日行APM商场shopping,行到2pm都未食LUNCH,毫不犹豫就同男友行去FOOD COURT觅食,立即醒起APM foodcourt有PEPPER LUNCH wor!!! 但又惊多人排队,立即快步过去睇下形势先! 好在,唔算多人,就打算ORDER个黑椒牛肉饭啦!个个跟餐饮品都要COLA,可能是日比较热啦,但我觉得饮汽水冇益,坚持要咗个番茄汤,店员有点O咀, ORDERED完店员仲好NICE话只需等5min就得啦黑椒牛肉饭: 果然够冶味!铁板好够热,我慢吞吞咁影完相,发现我D牛肉已经痴底啦!哎................ 立即倒D sause落去mix埋D饭,炒下炒下,好好玩 胡椒味好重,但食完立即上火,要去饮凉茶。试下个番茄汤先,本身我就钟意饮番茄汤,一饮之下,ummmmmmmm。。。。。yum..yum。。果然好浓郁ar! 好足料嘅番茄肉同浓郁嘅茄蓉,酸味唔会太over,啱啱好!本身对跟餐嘅soup,都冇乜期望,点知有惊喜!点餐期间,D sause系自己去盛,觉得有D麻烦而且搞到个酱料区好邋遢,点解店员唔帮顾客盛埋呢?如果太多人嘅话,真系好唔方便!希望呢点PEPPE
ORDERED完店员仲好NICE话只需等5min就得啦

黑椒牛肉饭
胡椒味好重,但食完立即上火,要去饮凉茶。

点餐期间,D sause系自己去盛,觉得有D麻烦而且搞到个酱料区好邋遢,点解店员唔帮顾客盛埋呢?如果太多人嘅话,真系好唔方便!希望呢点PEPPER LUNCH可以改善下啦
2009-12-26