2024-07-27
放假到海港城行街,发现有间韩烧🍖🍖 钟意食肉肉嘅我拣咗夏之烟熏盛馔套餐,2个人都喺$1088🥒入座后,店员送上8款前菜,包括泡菜、莲藕片、辣萝卜干、大豆芽、菠菜、酱腌萝卜、薯蓉、海带丝!最钟意食海带丝啊,爽口又开胃!🦪酱油盛合,里面有3款包括带子、鲍鱼同大虾,酱油味道浓郁,入口鲜甜!带子爽口、鲍鱼弹牙,大虾慢慢剥壳肉质滑溜!🍖烟熏苹果木猪五花(配生菜)🥬估唔到会有烟熏菜式!玻璃罩盖内烟熏猪五花,超大条猪五花🤩 烧完之后猪五花有淡淡嘅烟熏苹果味!猪五花油脂满满🥬包生菜就刚刚好啦!仲有蒜片同埋青椒一齐食!店员可以帮手烧肉!举手就可以🥰🥰🍖烧肉拼盘 四款牛肉 沾沾桌上3款酱汁和牛牛肋肉:带点嚼劲嘅牛肋肉,牛味浓郁!沾沾盐更好食!和牛外裙肉:较爽口咬开一丝丝肉咁,同样牛味浓郁!韩牛牛小排:牛脂分布均匀,入口即化😆和牛牛舌:较薄身爽口弹牙我觉得两款日韩牛肉都肉味浓,但韩牛肉比较有咬口,而和牛比较软嫩多汁~❄️主食2拣1(雪梨水冷面/酱面)我哋拣咗雪梨水冷面,原来喺两小碗上,店员话一定要尽快食,如果慢食啲面就会黐埋一旧旧🍰甜品tiramisu 估唔到呢度嘅甜品喺tiramisu!!都几大旧🤣 慢慢食
🦪酱油盛合,里面有3款
🍖烟熏苹果木猪五花(配生菜)🥬
店员可以帮手烧肉!举手就可以🥰🥰
🍖烧肉拼盘 四款牛肉 沾沾桌上3款酱汁
和牛牛肋肉:带点嚼劲嘅牛肋肉,牛味浓郁!沾沾盐更好食!
和牛外裙肉:较爽口咬开一丝丝肉咁,同样牛味浓郁!
韩牛牛小排:牛脂分布均匀,入口即化😆
和牛牛舌:较薄身爽口弹牙
❄️主食2拣1(雪梨水冷面/酱面)
🍰甜品tiramisu
估唔到呢度嘅甜品喺tiramisu!!都几大旧🤣 慢慢食,可以睇到里面嘅分层手指饼,咖啡味好浓!好满足嘅一晚啊🥰🥰