2024-04-17 42 浏览
{意想不到素食大餐 - $425}麻甩肉食大王成日都会觉得素食完全唔会啱我,估到估唔到,呢间主打素食西餐嘅餐厅真系俾到好大惊喜! 而且餐厅同时是植物店,整个装修都劲舒服阔落,好适合慢慢坐下倾下计!♦️芝士Impossible Meat肉酱薯条先来一个「肉」酱薯条,薯条炸到脆卜卜,淋上好好味嘅芝士肉酱,唔讲真系唔觉系全素食,同埋餐厅用嘅芝士好高质,半溶嘅芝士加埋薯条,令整个菜色加左好多分。♦️玛嘉烈特芝士薄饼一个好经典嘅PIZZA,但每间店都有自己嘅特色! 呢度就系超薄嘅薄饼,烤得超脆,同样使用了出色的芝士同茄酱,真心令人感动。♦️芫荽香菜虾卷扁意粉呢个扁意粉炒得好好,而且平时用芫荽做主调嘅炒意粉真系唔多,芫荽控一定要试下。同时香菜虾卷真系好神奇,老实说我完全食唔出佢本身系咩材料! 味道超香口,好似食紧真嘅虾卷咁,令本麻甩直头心动想独立买D素虾卷。♦️朱古力香蕉西多士配雪糕球其实上面几样已经超饱饱,但一场黎到,挑战甜品是不可少的,认真,真系好好味,西多炸得好好,上面摆满香蕉同朱古力,绝对系抵食又好味!♦️芒果热情果沙冰最后讲下杯饮品,虽然也是容易预计的味道,但重点原来系超绵滑嘅
{意想不到素食大餐 - $425}

♦️芝士Impossible Meat肉酱薯条

♦️玛嘉烈特芝士薄饼

♦️芫荽香菜虾卷扁意粉

♦️朱古力香蕉西多士配雪糕球

♦️芒果热情果沙冰
最后讲下杯饮品,虽然也是容易预计的味道,但重点原来系超绵滑嘅沙冰,滑滑嘅口感,真系令人胃口大大大开。

美味程度:😋😋😋😋😋
环境指数:🎇🎇🎇🎇🎇
番食机会:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #OVOCAFE (湾仔)
湾仔湾仔道1号地舖