2010-12-29
朝早超肚饿, 唯有再去叉叉电. 又想食肠粉, 于是走到渣华道市政, 算系附近唯一一间有肠粉食既店子.一坐低就叫猪膶肠. 服务态度唔错, 仲有茶水招乎.睇住佢即拉, 加上出自一名七旬老妇既 “手笔”, 一定好有经验, 真系好期待.等左约5-10分钟. 一大碟猪膶肠粉就o系我面前哗! 真系超大份. 好大条. 平时肠粉分开3份, 佢就分2份.层粉虽厚身, 但胜在食起上黎唔黎都好爽滑. 绝对唔系一patpat. 猪膶超爽口. 仲大大块. 真系好回味~肠粉入面仲有d 蒽同姜粒. 食起上黎更香.埋单只需$9, 真系唔好话唔抵.见到其他食客都系食粥, 望落去都几棉, 等天气凉d可一试另外见佢既餐牌好鬼平. Lunch 黎食个碟头饭有埋豆浆都只系$18, 虽然汽水要+$3, 但都绝对唔系贵啦.试过之后再黎食, 个炒贵刁唔错, 干身兼夹重咖哩味, 都系$20, 不过就冇虾, 只有火腿丝等.另外仲食左个芙蓉蛋饭, 好咸, 哩个下次唔会叫.
一坐低就叫猪膶肠. 服务态度唔错, 仲有茶水招乎.
等左约5-10分钟. 一大碟猪膶肠粉就o系我面前
猪膶超爽口. 仲大大块. 真系好回味~
肠粉入面仲有d 蒽同姜粒. 食起上黎更香.
埋单只需$9, 真系唔好话唔抵.
见到其他食客都系食粥, 望落去都几棉, 等天气凉d可一试
另外仲食左个芙蓉蛋饭, 好咸, 哩个下次唔会叫.