2019-07-30 2317 浏览
呢间好评甚多,但我就觉得好一般。1) 地舖有样唔好,就系环境太嘈。身处熙来攘往嘅工厂区,外面车声好应棍。但最错嘅系cafe内播放日本流行音乐,简直将成个地方糟塌哂。 2) Cafe有嘢食,本来求之不得,但呢个Spanish seafood paella真系......系睇相已经知唔得𠮶只。想食正宗paella,睇怕要飞转西班牙至得。如此地区卖$90,其实都几贵。3) Open kitchen抽风做得好好,但煎炒煮炸洗杯洗碟难免铿锵有声,要追求一间宁静嘅cafe嘛,呢树绝对唔合格。4) 座位系好硬身嘅stool或座椅,冇腰骨嘅我表示坐得好辛苦。5) Hand drip可谓全城数一数二嘅平,single order只系$53,同Starbucks大杯装屎水售价相若。不过我唔系好闻倒咖啡香,因为个厨房实在太忙碌 🤣 味道嘛......同同区Roasters Alchemy比较,相差甚远。要嘢食嘢饮同样做得好又平衡到整间cafe,系一个高难度动作。呢度个open kitchen明显kidnap咗咖啡,令佢变成大茄。估计仲有众多民间高手喺19区,冇可能尝遍每个角落,但如look for一间可
呢间好评甚多,但我就觉得好一般。

估计仲有众多民间高手喺19区,冇可能尝遍每个角落,但如look for一间可以坐半日,饮食均具水准嘅,真系冇......