2016-04-18 684 浏览
西餐、日本料理几乎可以话系日日都食,好似都就嚟唔记得蒸嘢食系乜味道啦,今日本来霖住行落楼下街市随便买一两个𩠌煮下饭就搞掂一餐啦,点知下昼姨婆竟然突然间打电话过嚟,话夜晚要同我地一齐食,仲话要介绍个朋友俾我识,好啦,为咗配合老人家口味,去咗潮福。。。。呢个时间可能比较早,入去都无乜人,仲好,可以随便拣位啦~入边嘅环境就有啲似普通嘅茶楼,不过每张台上边都多咗一个蒸炉! 餐牌上边都几多野食,最好嘅系佢嘅餐牌会写明俾你睇,每一样菜所需要蒸嘅时间!! 蛏子皇蒸完之后加少少沙茶酱真系好正,虽然姨婆佢地话原汁原味唔点酱最好食,不过我都系好难接受到一样野食无味~! 猪肉丸,咬落去好弹牙!!杂菇,入边最钟意嘅系金针菇!!食材都洗得几干净。当然最重要系唔使自己动手蒸,会有专人服务啦!
猪肉丸,咬落去好弹牙!!
2016-03-16