2019-03-28
是咁的,话说~我终于考完试了!为左庆祝我回复自由身,我决定对自己好啲,食餐好嘅~车仔面考完试,同个朋友去左行街,见到有间个样睇落好chill嘅车仔面,价钱唔系平,但有好多特别嘅𩠌又有炖汤,决定入去一试坐低睇睇餐牌,呢间车仔面有麻辣汤,猪骨汤,牛汤等等,除左汤仲可以拣汁,麻辣汁,沙爹汁同麻辣汁等我作为嗜辣者,每餐都要食辣,但又想试下其他,于是我跟我个fd拣左猪骨汤,加麻辣汁果然无令我失望,猪骨汤味浓,白色睇黎煲左好耐,好入味,配埋麻辣汁,刚好!两种味都有,麻辣汁够麻够香谂起都流口水之后试下个麻辣猪肚,好入味,啲麻辣汁sum晒入猪肚,好香,浸左汤依然好浓味!冬菇炆得够稔,甜甜地,好正我个friend嘅,猪红我都有食,平时我觉得猪红无味唔好食,但呢个,又系个汁赢晒最后我地唔够喉仲叫左个茶树菇唐排鸡脚炖汤真系要赞下佢,啲料煲到稔晒煲左好耐,个汤好香茶树菇味,一啲味精都无呢间车仔面唔平,但绝对值得下次要试麻辣汤呀
话说~我终于考完试了!
为左庆祝我回复自由身,
我决定对自己好啲,食餐好嘅~车仔面
考完试,同个朋友去左行街,
见到有间个样睇落好chill嘅车仔面,
价钱唔系平,但有好多特别嘅𩠌又有炖汤,决定入去一试
最后我地唔够喉仲叫左个茶树菇唐排鸡脚炖汤
呢间车仔面唔平,但绝对值得
下次要试麻辣汤呀