REFLECT Restaurant & Bar

2024-09-15 668 浏览
今日黎到旺角地铁站附近一间有户外座位嘅食肆 - Reflect 😎😎 食店由门口嘅镜面招牌 , bar 台嘅装修以至户外墙上嘅大壁画都充满艺术感 !! 坐系户外一边望住壁画 , 另一边就系闹市嘅夜景 😌😌 好 chill !!呢度主打手工墨西哥料理 !!  2 人餐 ($688) 包餐汤 , 主菜 , 肉食同 2 杯 $128 内嘅饮品 , 饮品有好多选择 , 计落个餐几抵食 🤗🤗 我哋就叫咗喇 !洋葱汤入边好多洋葱丝 , 好足料 , 中间有一片布满芝士嘅面包 , 洋葱味唔会太抢 😋😋 反而食到洋葱嘅甜味 !!慢煮墨鱼配蕃茄酱意大利宽面意粉好大碟呀 , 2 个人 share 完全无问题 !! 仲有好多墨鱼同肉酱 !! 望见都流晒口水 !! 寛面好挂汁👍👍好食 !加拿大保湿猪鞍有 2 大件 , 肉嫩多汁 , 配左阿根廷香草酱同好甜嘅烤焗薯 ! 仲有酸菜中和一下 , 食多几啖都唔会腻 !Fruity Garden 店员会喺你面前吹个波波 , 非常 ig-able 😆😆 呢杯 cocktail 可以拣几款口味 , 友人拣咗芒果味 , 用咗 vodka, 橙 , 菠萝同桃调配 , 味道甜甜地

洋葱汤
慢煮墨鱼配蕃茄酱意大利宽面

加拿大保湿猪鞍
Fruity Garden
店员会喺你面前吹个波波 , 非常 ig-able 😆😆 呢杯 cocktail 可以拣几款口味 , 友人拣咗芒果味 , 用咗 vodka, 橙 , 菠萝同桃调配 , 味道甜甜地 , 好 refreshing !
Xipe Totec
用左 gin, 茉莉茶 , 梨同姜 , 味道清清地 , 唔太甜 😏😏 啱晒我 !

整体黎讲 , 呢度天台户外座位真系好正 , 同朋友嚟倾偈一流 , 而且 2 人餐抵食 , 推介大家嚟试下 !! 🤗🤗