2020-08-15 320 浏览
今日工作关系约咗人倾嘢,原先谂住去𠮶几间楼上 cafe 都因为疫情而唔做堂食,结果临急临忙揾到 Circle M,一试之下,估唔到好有惊喜㖞😃。叫咗 lunch set 嘅招牌卡邦尼意大利粉,餐汤系南瓜汤,两样嘢嘅水准都非常唔错:个汤虽然冇乜南瓜茸,但就好鲜甜,一向唔钟意南瓜嘅我都觉得几正;卡邦尼意粉叫得做招牌,果然有啲料到,酱汁够杰身,芝士同蛋黄味够浓郁,真心好食👍。除咗食物质素唔错之外,呢度嘅摆设同装饰都好吸睛,例如七彩缤纷嘅马赛克玻璃座地灯,墙身挂住嘅鱼缸同怀旧黑胶唱片等等,都非常靓非常有心思,坐喺度饮杯嘢,倾下偈,或者睇阵书,其实相当舒服。临走前,同店员哥哥倾咗阵,我话今日坐咗三个几钟,计埋我成间店都剩系得三名顾客,真心戥佢哋惊🥺,佢话疫情关系,都冇办法,好彩平日生意都算 ok,仲话迟啲出面平台整埋 BBQ,希望到时会多啲生意。好,之后一定会再嚟。

好,之后一定会再嚟。