2011-07-21
听讲上环熟食市场有西餐食openrice咁多好评,又话要订位(熟食市场都要订位,香港真系揾”食”艰难)咁特别,一定要试吓啦我同朋友6点几7点到侍应问我地有无订位,我地话无,佢就话8:30前可唔可以俾番个位佢我地话ok,跟住就更系快d点菜啦~叫咗白酒煮青口做starter,西班牙烤乳猪和烧鹌鹑配蕃薯茸做main course 白酒煮青口: 清清地, d cream sauce 唔会太重手,几好西班牙烤乳猪:乳猪皮烤得香口,肉质嫩滑,但如果唔系有mustard, 基本上系无味嘅烧鹌鹑配蕃薯茸:烧鹌鹑差!!Stuffing,sauce,mashed sweet potato嘅味一d都唔match***请留意照片,两个main course嘅汁系一样咖, 有d掠水因为个main course唔好食,所以我地无叫dessert如果有下次,我会只叫starter和dessert因为见到dessert嘅评语都唔错,但唔知会唔会又系好睇唔好食
咁特别,一定要试吓啦
我同朋友6点几7点到
我地话ok,跟住就更系快d点菜啦~
如果有下次,我会只叫starter和dessert