2019-03-22 10 浏览
唔知大家钟唔钟意食檬粉呢 如果钟意就一定要去试下 #越男仔 #DeVietSon呢间越南餐厅专食面同小食既, 我地今次试左手撕鸡扎肉椰汁酸汤汤檬粉 同 沙嗲烤鸳鸯肉捞檬椰汁酸汤唔多酸(? 😂 𩠌既份量唔多 但手撕鸡几香 扎肉无咩特别;沙嗲酱ok 个捞蒙汁酸酸地好正 🤤鸳鸯肉系猪肉同牛肉 唔多筋既蒙粉可以转金边粉/河粉 叫完个面又可以加𩠌架我地额外叫左个猪颈肉,猪颈肉表面烤得香脆 肉地腍身 咇汁劲香口 可以加入必叫list 度 😏.当你扫到最落就会发现 咦 点解你地叫左咁多野食🙈系🙈经理都行埋黎问我地是咪痴左线😂友人与我表示好肚饿😂绝对唔关餐厅出菜份量事🤔绝对关小食太正事.蒜香牛油脆鸡翼 两只鸡翼正在真系脆得好紧要 应该系用左在来米粉系炸粉度 好醒猪 🤔 同埋坚系用左好多牛油 🤤 唔系真牛油系可以摆室温果钟 不过融晒然后系晒下面垫住既椰菜度 😳 忍唔住清左底d 菜其实系好油 见到open rice 都有人怨但如果唔想油就咪叫 牛油 炸 鸡翼 啦 😂不过都要话佢蒜味唔够 唔入味手撕鸡檬纸卷 米纸卷上面铺满同佢份量相约既手撕鸡半透明 薄而烟韧既米纸卷 加上一层生菜 包住里面一箸檬粉 手撕鸡
呢间越南餐厅专食面同小食既, 我地今次试左
手撕鸡扎肉椰汁酸汤汤檬粉 同 沙嗲烤鸳鸯肉捞檬
鸳鸯肉系猪肉同牛肉 唔多筋既
蒙粉可以转金边粉/河粉 叫完个面又可以加𩠌架
其实系好油 见到open rice 都有人怨
但如果唔想油就咪叫 牛油 炸 鸡翼 啦 😂
不过都要话佢蒜味唔够 唔入味
手撕鸡檬纸卷 米纸卷上面铺满同佢份量相约既手撕鸡
半透明 薄而烟韧既米纸卷 加上一层生菜 包住里面一箸檬粉 手撕鸡 红萝卜丝同青瓜丝
好清新既一道头盘
(素食者有越式素春卷既选择架
道炸软壳蟹都唔错 但有d 腥既所以睇你怕唔怕啦 软壳蟹好容易炸唔脆 或者炸完好容易又软返 而呢度整既软壳蟹系过关ed 既 👏
虾饼同虾多士 虾饼普通啦 几钟意个多士! 面头有芝麻令到个皮香同脆d 中间有半融既片装芝士 虾肉好厚身
野饮两个都唔会太甜 好饮 😺
我个薄荷龙眼冰有好多龙眼肉系底 又有个越南soda 樽放面 呃like 最啱 😂
三柠七喜既三柠系 柠檬 青柠 咸柑橘! 友人吉左好耐都无酸得济 反而劲香 - 推荐呀
佢地仲有个 猪颈肉芝士捞檬 每个字都咁吸引 😂 不过唔知芝士衬唔衬檬粉呢? 呢间野认真唔错 我地决定下次自己去再食过 试埋佢