2017-01-05 182 浏览
第一次食糖水食到咁angry 首先我地一共3个人去到餐厅门口, 都见有人等位, 跟住就去攞飞, 点知佢话咁岩有枱可以入得, 觉得好好彩。入到去, 佢比左张4人枱我地, 我地见到后面张枱既客人同我地同一时间入坐, 佢地都系3个人, 然后我地就order野, 跟住后面枱既客人先order。等左大概5分钟, 见后面枱既客人既糖水已经到齐, 但我地个d重未到, 但都一于小理, 谂住可能我地个3碗要整得比较耐。再等下等下又5分钟, 见到后面枱既客人已经差唔多食完, 所以我地就去吹个店员, 点知个店员同我地讲: 你地叫个个系芒果西米露, xxxxx同xxxxx嘛!但除左芒果西米露其它个两样都唔系我地叫既野, 好明显系唔记得左又漏左单。但我地都系算, 纠正番佢我地食乜之后, 大概3分钟后, 我地既糖水终于黎啦!我叫既糖水系芒果西米露, 我首先食芒果, 已经觉得好酸, 但谂住可能芒果唔当做, 唔怪得间店, 点知一试佢个糖水, 真系好甜, 唔知系米店员知道漏左单, 想快d攞过黎, 跟住落糖浆重手左。然后到我朋友1号, 佢叫左个热芝麻糊, 但佢一食落口, 怪怪的, 系暖唔系热既, 口感有D呕心, 所以佢就
第一次食糖水食到咁angry

再等下等下又5分钟, 见到后面枱既客人已经差唔多食完
, 所以我地就去吹个店员,

我叫既糖水芒果西米露, 我首先食芒果, 已经觉得好酸, 但谂住可能芒果唔当做, 唔怪得间店, 点知一试佢个糖水, 真系好甜, 唔知系米店员知道漏左单, 想快d攞过黎, 跟住落糖浆重手左

然后到我朋友1号, 佢叫左个热芝麻糊, 但佢一食落口, 怪怪的, 系暖唔系热既, 口感有D呕心, 所以佢就叫店员麻烦至少都叮番热佢。😫😫😫后尾店员再攞过黎, 温度就已经够热, 但味道都系差, 似系用粉开, 有D结挞挞既口感

再之后到我朋友2号, 佢叫左个椰汁,鲜奶, 桃胶,
佢一食落口, 都系觉得好甜, 甜味已经盖过左鲜奶味, 跟住佢就问店员攞小小鲜奶想中和番D甜味,

点知店员一句弹过黎话:我地铺头冇鲜奶咖!!

明明个糖水名就写住鲜奶两只字, 点解铺头会冇, 咁系米即系铺头D糖水系买番黎既????

对呢间铺头真系好失望, 叫3个糖水, 3个都唔合格, 唔会再去, 相信大围其它既糖水铺会比佢好!!!!!
2016-12-29
$35 (宵夜)