2019-10-20
2080 浏览
又系十几人出动食生日饭啦,系中环lunchtime 咁多人,想揾个位都难,何况咁大棚人,所以一定要拣可以book枱既餐厅,今次我地就拣比利时菜Lunch set有汤或沙律,主菜,饮品或甜品南瓜帘忌汤 & 猪颈肉沙律南瓜汤入面放了几粒南瓜子,增加左成碗汤既口感,几得意猪颈肉3片大大片的,烧得几香,个汁有少少泰国风味,配埋沙律菜就更加清新醒胃烧葛缕子三文鱼三文鱼煎到外脆,肉质一d唔干,椰菜花蓉平时西餐较少食到,原来都几饱肚Frites蓝青口澳洲蓝青口新鲜同煮得岩岩好,个汁用上蕃茄,洋葱,蒜头,淡忌廉,香葱煮成,传统酱汁果然同蓝青口系绝配,个包点埋个汁食一流牛扒配薯条松露牛油配牛扒原来都几夹,我叫了medium,但觉得似medium well, 对我黎讲老左少少,个薯条真系炸得好好味,粗幼适中,食唔停口Panna Cotta热情果配上奶冻,酸酸甜甜中和返奶冻既重味,几好味呢度环境真系非常舒服,个感觉好似去左外国咁,好chill呀☺️
Lunch set有汤或沙律,主菜,饮品或甜品
南瓜帘忌汤 & 猪颈肉沙律
南瓜汤入面放了几粒南瓜子,增加左成碗汤既口感,几得意
烧葛缕子三文鱼
Frites蓝青口
牛扒配薯条
Panna Cotta
热情果配上奶冻,酸酸甜甜中和返奶冻既重味,几好味