2023-03-07 79 浏览
前排听日本通朋友介绍呢间位于尖沙嘴广东道嘅「太郎居酒屋」好有日本feel,就一于去试下!餐厅位于海港城对面,交通非常方便。呢度嘅装修系以居酒屋嘅风格为主调,非常chill!食物选择好多,有二人套餐,亦有唔少锅物、串烧、一品料理等嘅选择。但由于当晚系我自己一个人去,就一于叫啲串烧黎食,再配杯啤酒饮啦!串烧牛小排:牛味好香,烧嘅火候控制得好好!烧鱿鱼:鱿鱼几新鲜,肉质爽口。酱汁好惹味,几令人上瘾!烧猪腩肉:值得一赞系唔会太肥,肉嘅比例啱啱好,啲调味料亦都好香。烧虎虾:只虾好大只,肉质爽脆!烧羊架:好大件,而且唔会烧得太老,所以都仲系好juicy!烧扇贝:我选左蒜蓉调味嘅,啲蒜蓉将扇贝嘅鲜味吊返出黎,正!烧生蚝:呢个烧生蚝系用carbonara酱料调味,同埋啲烟肉同埋洋葱丝一齐食好过瘾。汁烧生蚝:虽然细细只,但鲜味十足。烧得啱啱好,配啤酒饮好正!orion啤酒:呢度嘅啤酒系生啤,够晒冻!当晚仲有买一送一优惠,好抵呀!总结:呢度食物质素高,价钱合理,环境几chill,有机会下次再来!

串烧牛小排:牛味好香,烧嘅火候控制得好好!

烧鱿鱼:鱿鱼几新鲜,肉质爽口。酱汁好惹味,几令人上瘾!

烧虎虾:只虾好大只,肉质爽脆!

烧羊架:好大件,而且唔会烧得太老,所以都仲系好juicy!

烧扇贝:我选左蒜蓉调味嘅,啲蒜蓉将扇贝嘅鲜味吊返出黎,正!

• 串烧
  • 烧扇贝