2020-09-15 295 浏览
小弟黎依间南乡鸡饭食海南鸡饭已经有好多次啦,小弟我真系好中意呢间海南鸡饭嘅原因系海南鸡冇骨而且又滑,饭又唔会太油之外,酱汁正,我通常会挤左甜豉油(杰杰地)落个酱油碟到,跟住再喺中间度加辣酱,海南鸡配埋啲酱一齐食会令到成件事升华左,正,野饮方面我会推荐大家饮当冻薏米水,加五蚊有冻饮,热薏米水系送埋架,仲有个汤送埋添,呢个汤多数系青红萝白粟米汤,汤甜甜地好饮,因为系送嘅所以有啲细碗。讲完啲嘢食就讲下个环境啦,个环境认真好舒服,佢会播啲大家耳熟能详嘅歌,有林俊杰嘅歌,有快歌有慢歌,之前有一次食仲播哂我钟意加美国流行曲,有Ed sheeran等,果次搞到我唔舍得走添,老板娘听歌嘅品味真系无得弹相信每一个人希望除咗啲嘢食好食,当然系食野时候都会能够放松,可以chill吓咁,平时生活已经够大压力,难得可以放松,咁就食呢间la,btw海南鸡饭加冻薏米水56蚊,唔驶加一听靓歌P.S位有d窄,不过对于经常一人入座嘅小弟黎讲已经👌

P.S位有d窄,不过对于经常一人入座嘅小弟黎讲已经👌
  • 海南鸡饭