2022-07-10
疫情关系少咗出街食饭,今日为咗见两位好姊妹,特登揾咗一间好chill嘅cafe酒吧食晚饭倾心事❤️之前喺日头行过呢间Day n Nite昼夜☀️🌙cafe,已经比佢嘅文青📚🍀气氛吸引,估唔到夜晚会变身做一间咁chill嘅酒吧😎🍷,里面座位阔落,又唔会好嘈,最适合三五知己边食边倾计👯♀️🌟酒吧发板signature drink🌟坐低首先叫三杯嘢饮,都系由酒吧发板嘅signature drink,可以根据个人喜好去调教独一无二嘅口味,我钟意紫色💜同埋冇咁甜嘅味道,酒吧就调较呢杯带有淡淡荔枝味嘅无酒精饮品🍹,上枱嘅时候仲有一个烟熏效果,味觉同视觉享受都系超正😍😍朋友叫咗杯带酸味嘅饮品,来到见到咁靓嘅紫色玫瑰花🌹就急不及待影相,沟埋呢支好似香水樽咁装住嘅柠檬味酸汁🍋,饮落开胃醒神🤩另一位朋友就钟意重甜味,酒吧调较咗呢杯充满果香嘅饮品,啜一啖已经感受到浓浓果甜😚😚,啱晒嗜甜嘅朋友🥰🌟小食 - 牛油vodka煮蚬🌟D蚬粒粒都饱满鲜甜,连埋个牛油Vodka汁一齐食,真正齿颊留香😋,配埋一份焗到好香脆嘅蒜蓉包,点汁食真系一流👍🏻 (朋友直情请问侍应拎支汤匙来饮d蚬汁😆😆),最后忍唔住要encore多一客😚
🌟酒吧发板signature drink🌟
🌟小食 - 牛油vodka煮蚬🌟
D蚬粒粒都饱满鲜甜,连埋个牛油Vodka汁一齐食,真正齿颊留香😋,配埋一份焗到好香脆嘅蒜蓉包,点汁食真系一流👍🏻 (朋友直情请问侍应拎支汤匙来饮d蚬汁😆😆),最后忍唔住要encore多一客😚😚
🌟小食 - 黄金风沙鸡翼🌟
睇卖相已经好吸引,咬入口就听到”卡”一声劲爽脆,咀嚼嘅时候满口都系蛋黄嘅咸香😍,但里面一样系好Juicy,一啲都唔干,我哋个个都食到舔舔脷😋😋
🌟主菜 - 带子蒜香意粉🌟
个意粉嘅软硬度啱啱好,有弹性而带有少少辣味,带子又煎到好香口,加埋香蒜🧄同甜洋葱🧅,无需要好多汁都够晒味🤩🤩
🌟主菜 - 龙虾意大利饭🌟
呢个饭真系不得了🥳,成个摆盘好有气势,每粒饭都沾上浓浓嘅龙虾汁,龙虾肉非常之弹牙,配埋意大利饭嘅烟韧口感,啖啖都系享受💕
今次无论饮品同食物都好有心思同惊喜,下次要日头再来,感受一下文青嘅气息❤️