餐厅: La Serre
资讯:

2024-05-05 72 浏览
La Serre - 观塘📍观塘海滨道90号地下1号舖天气凉凉地,行下海边,见到呢边附近多左好多餐厅,仲有啲都几chill 下。拣左呢间有户外亦有户外既西餐,成间玻璃屋,几靓。面包 有两款面包,一款系软面包,一款系烟肉干包。两只面够晒热,外脆内软, 长条果只咸包有beacon, 圆圆地果只就甜甜地。大虾浓汁虎虾意大利蝴蝶粉 - $168个龙虾汁真系超级浓,但又唔会太杰,我见佢都加左唔同既椒同蕃茄去煮,味道好有层次。虎虾系去左壳,大大只,仲有grill过,好满足。蝴蝶粉好弹牙,又挂汁。烤西班牙黑毛猪肉眼- $198大大块既黑毛猪扒,有香烤味,唔会太肥,但黑毛猪既肉点瘦都唔会太柴,食到肥既部分仲好有油脂香。猪扒配左特别调配既酱汁,系果蓉再加烧汁,好夹,去晒肉既腻。佢既side dish 系烤瓜同薯角,够晒饱肚,南瓜仲超甜。香辣棒棒鸡 - $98鸡脾仔有5件,新鲜炸起都唔会差,佢仲落左啲中式香辣料,但食落口唔会太辣,有fusion既感觉,鸡肉仲好juicy. Peach Spritz/Coconut & Chocolate Milk Shake - $78呢到饮品选择好多,酒精同非酒精选择都
La Serre - 观塘

📍观塘海滨道90号地下1号舖

面包

大虾浓汁虎虾意大利蝴蝶粉 - $168

烤西班牙黑毛猪肉眼- $198

香辣棒棒鸡 - $98

呢到饮品选择好多,酒精同非酒精选择都令人花多眼乱。我地拣左两款mocktail. Peach spritz系桃再加梳打水,酸酸甜甜,岩晒夏天解渴饮。另一杯milk shake, 系意大利milk shake, 唔会好heavy, 仲用左椰子奶,好香浓,有惊喜。