2021-11-16
今日朋友嚟我屋企,顺便喺附近食饭。我知道朋友钟意食日本菜,所以都专登揾间口碑唔错嘅居酒屋。极致精选盛合六本$198有六串串烧,性价比唔错!而且每一串串烧都非常高质!美味!加拿大猪拖罗口感Juicy,有嚼劲,油脂香浓又唔觉肥腻!厚切牛舌芯口感爽滑,油香味浓,其葱油带点咸香,令牛舌味道更为突出!精选鸡类在云云的鸡串中,令我觉得比较有惊喜嘅系鸡颈肉,它肉味鲜嫩,简单的调味已经能食到浓厚嘅鸡味!拼盘炸物炸物款式好多,包括唐杨炸鸡、蟹肉忌廉饼、吉列广岛蚝等。款款即叫即炸,香脆可口!而且店员仲温馨提醒我哋要小心热呀!蟹肉忌廉饼呢个忌廉饼有蟹肉配以牛奶味忌廉馅料,外酥内嫩,非常有日本可乐饼的风味!鳗鱼炒饭卖相一绝!经煎香后的鳗鱼再配合芝麻和葱粒,非常香口!而且每粒饭米都沾染着鳗鱼汁,味道好好!日式炸鲜奶炸鲜奶外层薄脆内滑,有淡淡的奶香味!而且仲有咖啡味嘅雪糕作伴,非常特别!
极致精选盛合六本
加拿大猪拖罗
口感Juicy,有嚼劲,油脂香浓又唔觉肥腻!
厚切牛舌芯
口感爽滑,油香味浓,其葱油带点咸香,令牛舌味道更为突出!
精选鸡类
拼盘炸物