2024-05-20 1158 浏览
👍🏼抵食指数:⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️听人讲湾仔星街好多出人意表嘅好西,估唔到真系有间几正嘅日式  #Fusion菜,环境几chill 而且个 vibe 好好~ 一嚟嗌咗个Salmon Tataki,系薄切##三文鱼 浸住柚子甜酱油,每片三文鱼上有一粒辣椒同蒜片,有少少似泰式生虾嘅感觉,酸酸甜甜加少少辣味非常开胃!之后叫Chicken Teriyaki 同 Mentaiko Udon 做主食,Chicken Teriyaki 系平时大家食开啲 #照烧鸡扒 配上千岛酱沙律,鸡扒系几好食,但最惊喜系个沙律,千岛酱加椰菜,再有少少柚子同泡菜,好 fresh 嘅感觉!而Mentaiko Udon系 #明太子 控绝对不能错过!因为佢好浓郁嘅明太子酱,超流,乌冬口感好好,肯定系手打乌冬嚟~ 最后再叫多个 Threesome ,系一个吞拿鱼反卷,但都几特别, #反卷 有炸过,里面有蟹柳同虾,再铺上一堆 #吞拿鱼 同辣酱,口感好正同好特别,好值得推介~ 不论环境同嘢食都好高水准,一般约会气氛好好!Btw 个度啲 waitress 好好服务态度,会问下你对啲食物感觉,会同食客交流下,小店嚟讲唔错~
👍🏼抵食指数:⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
不论环境同嘢食都好高水准,一般约会气氛好好!
Salmon Tataki
Chicken Teriyaki 、 Mentaiko Udon
Threesome
2024-05-18