2023-04-30 20 浏览
今日同朋友去咗尖东海旁吹下海风食完风个肚就开始肚饿啦,所以就去咗附近揾嘢食。行行吓就经过呢间餐厅,望到个装修好cozy就忍唔住入去试吓。个餐牌样样都好吸引,为咗唔好眼阔肚窄浪费食物,所以最后净系叫咗三样嘢同埋一杯Cocktail首先嚟到嘅就系杯Cocktail (lady grey),好友惊喜,入口就有淡淡的橙香味,跟住就系下一个层次嘅gin酒味,配上一旧小小嘅甜品仔,直头有个high 紧tea 嘅感觉。饮饮吓就有黑松露薯条,佢系用𠮶啲粗身有薯仔味嘅薯条,唔系大型连锁快餐𠮶种幼幼地,好有口感。淡淡的黑松露香味,亦都好夹薯条。跟住下一个就系麻香辣椒鸡丝意大利粉。通常玩呀都系配面,呢个转咗做意大利粉,有种眼前一新嘅感觉。食落去个麻辣味好够,唔会觉得斋得个色但无味嘅感觉。而鸡丝亦都好入味,完美融入咗喺意粉入面。最后就系醉香脆皮烧鸡配香茅油饭。呢个真系必食推荐,建议大家一坐低就好嗌,因为佢即叫即焗。上到枱嘅时候热辣辣好香,鸡肉又多汁,唔会烧到鞋霎霎。配埋个香茅酱,捞少少油饭,真系谂唔到任何地方挑剔。整体嚟讲成餐都好满足,而服务员嘅态度亦都好好,环境又cozy,无论系拍拖,或者朋友聚餐都好适合。

整体嚟讲成餐都好满足,而服务员嘅态度亦都好好,环境又cozy,无论系拍拖,或者朋友聚餐都好适合。下次经过都会再去!
2023-04-27