2019-09-30
• Dinner Omakase🍣 •💵Price: $1680🍴Food: 5/5❣️-呢个omakase set有前菜、七款刺身、煮物、七贯寿司,最后有汤同甜品。刺身既品种好多样化,有最近当造既岩手县真蚝、薄厚切既右口鱼边、拖罗、海胆、平贝、角螺同比较特别既花绍蟹。只生蚝好新鲜,师傅仲加左啲酸酸甜甜既柚子醋啫哩去提升个鲜味,入口爽滑甘甜!而花绍蟹都好有惊喜,师傅已经将蟹肉拆好,仲摆左啲蟹膏系上面,食落啖啖肉仲食到浓醇既蟹膏!煮物方面有海胆茶碗蒸同竹炭魔鬼鱼西京烧,茶碗蒸蛋味香浓嫩滑,不过我就略嫌个魔鬼鱼西京烧太干身,肉质唔够细腻软嫩。而七件寿司就包括有烧拖罗、呑拿鱼酱油渍、池鱼、喜之次、烟熏过既平政、甜虾海胆同三文鱼籽。食材看似普通不过食得岀好新鲜,所以依然食得好enjoy☺️
💵Price: $1680
🍴Food: 5/5❣️