2023-11-11 8 浏览
今日约咗个business partner食lunch,想揾个静静地又环境好嘅地方。无意中揾到呢间醉忘鱼屋,见到个个都赞好食决定book位试下。一入到去好有日本居酒屋嘅感觉,座位宽敞。望下个餐牌决定嗌个set lunch试下。前菜有四款蕃茄沙律,蟹肉茶碗蒸,芥辣鱿鱼同埋菠菜豆腐。首先我好耐冇见过茶碗蒸又蟹肉呢个位加好多分同埋非常鲜甜。另外蕃茄都好新鲜爽脆,菠菜豆腐就好得意嘅口感,鱿鱼亦都唔错。今次真系冇嚟错。主菜其中一个寿司十贯。有中拖罗,金目鲷,真雕,黑木,甜虾,深海池鱼,蝶鱼,三文鱼子。全部都高质非常新鲜仲配埋一碗乌冬,乌冬比较幼身但同时保持住非常弹牙嘅感觉。另外都嗌咗个北海道海鲜don。非常足料有三文鱼海胆甜虾北寄贝每样两片厚切,每一啖好似都将个海水摆咗入口一样充满鲜味。大家一定要试下。如果大家去铜锣湾想食日本嘢诚意推介黎呢到

今次真系冇嚟错。

如果大家去铜锣湾想食日本嘢诚意推介黎呢到