2019-10-04 75 浏览
一出元朗剧院就见到间好似bar咁既餐厅,原来系食泰菜🤣店舖装修都好别致,好似真系泰国河边既餐厅,仲有一个劲大既萤幕,播住泰国流行歌,成件事劲有feel!!!🥳播埋MV哈哈~甜柚鲜虾沙律🥗柚子好实在,成盘都充满晒柚子,鲜虾就两只唔算多,肉质厚实。酸酸甜甜,几开胃。 冬阴公汤好浓椰奶味,好多鲜菇同虾头,感觉到熬左好耐。唔会太辣,岩晒身边唔食得辛辣既骨友~薄饼好好食~虽然油左少少,但胜在够香口酥脆,点埋青咖哩一流!青咖喱鸡清新惹味,香料十足,属于稀身咖喱,入面鸡既份量都唔少!送饭同送薄饼都正重点推介!!!串烧,三牛三猪!之前一直薄泰式串烧既印象都系鞋鞋地,今次完全打破我既想像,劲嫩劲juicy!牛串简直系牛柳粒咁,大概7成熟,够大件够厚,咬落淡淡肉汁。至于猪肉就够晒软腍,加埋附上既花生酱汁,好食!马拉盏炒通菜,正常发挥,够浓味!
一出元朗剧院就见到间好似bar咁既餐厅,原来系食泰菜🤣

播埋MV哈哈~

甜柚鲜虾沙律🥗

冬阴公汤

薄饼
好好食~虽然油左少少,但胜在够香口酥脆,点埋青咖哩一流!

青咖喱鸡

马拉盏炒通菜,正常发挥,够浓味!