2020-06-13 392 浏览
^_^intro几年都无去西贡,衬考完𠮶dse出去走走,约左朋友去呢头行下,一路搭车佢就话呢度有个叫吞拿鱼他他嘅嘢好好食,到左好饿直接入去坐。^_^环境我觉得冷气OK,尤其夏天都掂,装修几靓,都几有外国风情,餐厅tone洗啡色,加埋啲灯都算有情调,推荐如果有情侣想去有情调餐厅可以夜晚黎,效果更佳。^_^食物set lunch佢地set lunch 有沙律/汤+main course+drink,个人认为都值得叫嘅。bread佢人头两块包,点黑醋同橄榄油,𠮶包微暖,质感松软,每次去都唔一样,高质。main dishes试左三样嘢 首先系吞拿鱼他他,呢个上面𠮶层系调左味嘅牛油果,下面红色𠮶层系生吞拿鱼+番茄+洋葱,同样同有调味过,我平时唔钟意番茄太酸,呢个比我好清新嘅感觉,无酸味,呢碟嘢有拳头咁大,几高,个人认为你黎度呢啲地方一试无妨。第二个试嘅系lunch set入面嘅蒜香虾意面,呢个面质唔错,系幼身,蒜香味十足,带辣,唔好食得辣嘅人唔好叫,虾就重虾味,有虾尾,不过易脱,而且能容易脱出完整虾尾,适合强迫症人士。第三个系lunch set 手撕猪肉汉堡配薯条,呢个麻麻啦,好干嘅猪肉,平时啊
^_^intro

^_^环境

^_^食物
set lunch

bread

main dishes

第三个系lunch set 手撕猪肉汉堡配薯条,呢个麻麻啦,好干嘅猪肉,平时啊妈煲汤猪肉嘅质地,入面嘅酱唔错,最特别嘅系佢入面有菠萝,提亮左成个包,呢个做得不错,薯条几好味,脆口,不过佢应该迟左拎出黎,冻左啲。

^_^服务
本身得一个服务员,佢忙到飞起,后来另一个先出现,不过态度不错。

tunatarta
蒜香虾意面