2016-08-28
寻日去左尖沙咀做完facial, 行街shopping 完突然好想食炸鸡。原来一个人想入韩国店食炸鸡都唔系咁易本来我去左对面街街尾那间,入到去先知无半份炸鸡卖,如果想食半份,只可到前几个舖位的外卖部买走😓无计啦,咁唯有睇下附近有无啱食啦…真系皇天不负有心人,比我见到呢间餐厅门囗个menu有半份鸡,入去试下啦入到有个韩藉女侍应上前招呼,知道我一个人就比左个静静地嘅位我座。然后攞左好精致既前菜落了order (1)蜜糖炸鸡半份(2)一支啤酒(1)蜜糖炸鸡半份其实餐牌有好几款选择,不过全部都系唔辣,咁是但啦,直接问个韩国侍应有乜推介,继续发挥懒人本色鸡已到,半份鸡有五件鸡,少许薯条及一碗沙律,一个女仔基本上都够食。好香的蜜糖炸鸡炸鸡表面嘅蜜糖好均匀咁响D鸡皮上面,个汁半稀,咬落去D汁唔会黏住D牙😁😁😁食落件鸡好juicy, 肉质嫰滑多汁、外脆内软。(2)啤酒呢间店午餐时段啤酒半价,我大约三点半左右到,侍应话都可以享受半价㖞👍👍👍一支半价左$20,ok la,用埋冰杯,大满足
入到有个韩藉女侍应上前招呼,知道我一个人就比左个静静地嘅位我座。然后攞左好精致既前菜 落了order (1)蜜糖 炸鸡半份(2)一支啤酒
(1)蜜糖炸鸡半份
好香的蜜糖炸鸡炸鸡表面嘅蜜糖好均匀咁响D鸡皮上面,个汁半稀,咬落去D汁唔会黏住D牙😁😁😁食落件鸡好juicy, 肉质嫰滑多汁、外脆内软。 (2)啤酒